Društvo

Direkcija za javni gradski prevoz: Od 1. septembra zimski red vožnje

Zimski red vožnje  će i ove godine važiti od 1. septembra, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

Na Sednici kriznog štaba doneta je odluka da se đaci vrate u školske klupe 1. septembra i da će se nastava održavati nesmetano, počinje novi semestar na fakultetima, sezona godišnjih odmora se završava, samim tim neophodan je češći broj polazaka.

“Sa škola je već usaglašen red vožnje pre stupanja na snagu novog ugovora koji je donet 1. februara prošle godine. Imali smo zahtev za pomeranje određenih polazaka obzirom na situaciju nastalom korona virusom, časovi su trajali po pola sata, tako da smo to uskladili sa školama”.

“Red vožnje funckioniše kako odgovara svim školama na teritoriji Niša , ali i na teritoriji prigradskih naselja na teritoriji Grada, jer je tu najveći problem tempirati vreme polazaka sa časovima, kaže Milić.

Milić napominje da kontrolori imaju pravo da opominju ljude da nose maske, ali ne i da to sankcionišu.

“To je zadatak sanitarne inspekcija i komunalne milicije.  Apelovali smo da pojačaju kontrole jer smo uočili da naročito mlađa populacija u poslednje vreme ne nosi maske kako bi trebalo. U početku su svi nosili maske i nismo imali nikakvih problema. Ipak je vozačima i kondukterima to radno mesto na kome provode osam sati”,  kazao je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com