EkonomijaPolitika

Direkcija za izgradnju grada pred novom transformacijom

Godinu dana nakon transformacije Direkcije za izgradnju grada kojima su ingerencije tog preduzeća bitno umanjene, a broj zaposlenih smanjen sa 140 na 30 zaposlenih, Direkciji predstoji narednih dana nova transformacija, ali ovoga puta u obrnutom smeru.

Kako je saošteno na poslednjoj sednici Gradskog veća, Direkcija će dobiti nova ovlašćenja, a broj zaposlenih biće povećan za tridesetak.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović rekao je da će to preduzeće biti ponovo transformisano zbog izmena Zakona o putevima koji predvidja da upravljač putevima na području jedne lokalne samouprave može biti isključivo javno preduzeće, a ne sekretarijat.

„Direkciji će biti poverena delatnost upravljača puta. Izmena Odluke o osnivanju Direkcije na sednici Gradskog veća je prvi korak u usaglašavanju sa Zakonom o putevima. Sledeći korak je promena Statuta preduzeća, a potom promena programa poslovanja. Od 1. januara Direkcija kreće sa novim obavezama i dužnostima, uz zadržavanje postojećih. Kao upravljač puta mi ćemo biti investitori i firma koja održava put, kontroliše saobraćaj i naplaćuje takse“, izjavio je Lović.

On je rekao da će oko 20 nekadašnjih radnika Direkcije biti vraćeno iz gradskih sekretarijata u koje su rasporedjeni nakon prethodne transformacije preduzeća, a otprilike pet inženjera, Direkcija će pokušati da zaposli makar na odredjeno vreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com