Društvo

Direkcija za izgradnju grada Niša postala upravljač puteva

JP Direkcija za izgradnju grada Niša postala je novi upravljač puteva. Kako navodi direktor ovog preduzeća Nebojša Lović, to znači da će se, od sada, sve što je vezano za puteve – izgradnja, rekonstrukcija, održavanje, sprovoditi isključivo preko Direkcije za izgradnju grada.

On je dodao da će to izazvati i neke novine.

„Direkcija će biti investitor u pravom smislu reči. Sredstva će se prebacivati Direkciji, a odatle će dirketno sa izvođačima radova komunicirati. Direkcija će biti odgovorna i jedini upravljač puta. Do sada je bilo to raštrkano po upravama, a Direkcija je radila samo nadzor“, izjavio je Lović.

Nove nadležnosti i proširenje obima posla iziskuju i proširenje kadra. Lović dodaje da će Direkcija dobiti i dvadeset novih službenika.

Foto: P. V.

„Moram da napomenem da to neće biti nova zapošljavanja. Odluka koja će ići na skupštinsko zasedanje je da se sa dela Gradske uprave dvadesetoro ljudi prebaci u Direkciju. Tako da budžet grada neće ništa osetiti. Umesto u Gradskoj upravi primaće plate u Direkciji“, istakao je Lović.

Kako bi građani mogli da prijave probleme na saobraćajnicama Direkcija je uvela novi info centar.

„Mi ćemo prikupiti sve te probleme i reagovati u najkraćem mogućem periodu. To je info centar gde ćemo dobijati informacije od građana i medija i rešavati probleme u roku od dva do tri, četiri, pet dana, u zavisnosti od problema“, poručio je direktor Direkcije za izgradnju grada.

Zbog efikasnosti rešavanja problema, Lović je dodao i to da će uskoro biti raspisana javna nabavka na kojoj će se naći izvođač koji će biti zadužen za saniranje urgentnih problema na putevima i trotoarima i koji će biti Direkciji na raspolaganju 24 časa dnevno.

Iz Direkcije za izgradnju grada Niša ističu da sve probleme na putevima građani mogu prijaviti info centru na broj telefona 018/520790 ili na imejl adresu direkcijainfo@dign.rs.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close