Hronika

Direkcija za igradnju u Gadžinom Hanu oštećena za 10,6 miliona dinara, uhapšeno 13 lica

Zbog sumnje da su koruptivnim radnjama oštetili javno preduzeće opštine Gadžin Han za više od deset miliona dinara, uhapšeno je 13 osoba iz Niša i Gadžinog Hana.

Uhapšeni M. P. (1978), N. D. (1976) odgovorno lice fime “Big Dream”, i S. K. (1971), odgovorno lice firme “San consult”, terete se da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP Srbije.

Odgovorno lice firme “Jugoimpeks” iz Niša i radnik firme “Tera Srbija” – V. Š. (1969) i V. P. (1966) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

J. D. (1972), odgovorno lice “Aerial video solutions”, M. M. (1979), zaposleni u istoj firmi, terete se za falsifikovanje isprave i pranje novca.

Članovima komisije JP Direkcija za izgradnju i komunalne poslove opštine Gadžin Han, N. M. (1956), Lj. C. (1955), N. Ž. (1960), M. Đ. (1979), N. I. (1973) i A. N. (1973) na teret se stavlja krivično delo nesavestan rad u službi.

Kako se sumnja, oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata, nabavljali specijalizvanu opremu po višim cenama u odnosu na tržišne čime su oštetili Direkciju za izgradnju i komunalne poslove opštine Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firme “Jugoimpeks” i firme “Aerial video solutions”.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su firme “Jugoimpeks” i “Aerial video solutions”.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Hapšenja su spoveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com