Sport

Dimitrijević rafalom po Proleteru

Student je u utakmici 18. kola Druge ženske lige Srbije savladao ekipu Proletera rezultatom 75:60 i vratio se na drugo mesto na tabeli, poziciju koja ga vodi u najviši rang srpkse košarke.

Iako rezultat govori drugačije niška ekipa je do pobede došla teško u izjednačenoj utakmici sve do poslednje četvrtine u kojoj je stečena velika prednost.

Apsolutni heroj meča je Danijela Dimitrijević koja je sa 28 poena zatrpala koš Zrenjaninki. Dimitrijević je blistala pred stotinak ljudi u Čairu koji su došli da pomognu niškoj ekipi u važnoj utakmici. Postigla je šest trojki iz devet pokušaja, a košgeterskom učinku dodala je pet skokova i tri ukradene lopte.

Treba istaći i učinak plejmejkera Tamare Ivkov, koja zbog odsustva Mine Đorđević ima veliku minutažu, i u ovom meču bla je na pragu tripl dabla, sa 15 poena, 9 skokova i 8 asistencija.

Bitna stvar kod pobede Studenta je i to što je ostvarena sa više od pet razlike koliko je niški tim izgubio u Zrenjaninu, pa u slučaju istog broja pobeda i poraza na kraju sezone Student ima prednost.

Već u narednom kolu niški tim očekuje još jedan ogroman ispit, gostovanje prvoplasiranoj ekipi na tabeli, Topolčanki, a u slučaju pobede vrata ka Prvoj ligi biće otvorena.

UŽKK Student – ŽKK Proleter 75:60

UŽKK STUDENT: Dimitrijević 28p 6 sk. 3 u.l., Đorđević, Stojičić 11p 7 sk., Ilić 10p, Ivkov 15p 9 sk. 8 as., Milojević, Petrović 1p, Stajić, Subić 4p, Savić, Živković 6p 7sk.

ŽKK PROLETER: Cukić 11p, Muratović 14p, Bosnić 12p 13 sk., Mihajlović 12p 8 sk., Mršić 8p 6 sk., Sovilj 3p, Bajat, N. Bajin, Košičev, Milenković, M. Bajin.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com