DruštvoHronika

Dim i dalje kulja sa zgarišta u Elektronskoj (VIDEO)

Požar u magacinu u Elektronskoj industriji u Nišu lokalizovan, ali gust crni dim i dalje kulja

Osam sati od izbijanja požara u magacinu u krugu Elektronske industrije, ogromne količine gustog crnog dima i dalje kuljaju sa zgarišta i šire se fabričkim krugom i okolnim naseljima.

U požaru srećom nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

MUP Srbije je saopštio da je vatra zahvatila površinu od ukupno 3.000 kvadratnih metara, a prema nezvaničnim informacijama reč je o magacinu firme “Benlian fud”.

Prema navodima MUP-a Srbije u gašenju učestvuje 27 vatrogasaca-spasilaca sa devet vozila iz Vatrogasno-spasilačke brigade Niš, tri vatrogasca sa dva vozila sa Aerodroma “Кonstantin Veliki” u Nišu, a angažovana je i jedna cisterna JКP “Naissus” iz tog grada.

U Elektronskoj industriji u Nišu svojevremeno je radilo 15.000 radnika, a u pogonima i magacinima koje su otkupile privatne firme sada radi oko 5.000 radnika.
Ukoliko dim bude nastavio da kulja i tokom predstojeće noći i jutra zaposleni u pogonima koji su u blizini magacina koji gori sasvim sigurno neće moći da idu na posao ne zbog opasnosti od širenja požara već zbog toga što je zbog dima otežano disanje i izazivanje peckanje u očima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. У ЕИ је било запослено око 26.000 радника а не 15000,како ви наводите! Сада тешко да на целој тој територији ради више од 4000…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com