Hronika

Dilovao tablete sa likom Donalda Trampa. Policija uhapsila osumnjičenog

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su D. T. (1994) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tablete ove sintetičke droge, koje su poznate po tome da mogu biti različitih boja i oblika kako bi lakše našle put do uživaoca narkotika, imale su utisnut lik američkog presdednika Donalda Trampa.

“Policija je sinoć, na ulici, kod osumnjičenog pronašla 60 tableta MDMA koje su, kako se sumnja, bile namenjene daljoj prodaji”, saopštila je PU Niš.

Osumnjičenog je policija uočila iza jednog tržnog centra. Kada je video policiju bacio je paket. Policija ga je stigla i uhapsila.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. T. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Prema pisanju inostranih medija, britanska policija upozila je javnost u avgustu da izbegava tablete ekstazija sa likom američkog predsednika Donalda Trampa jer su vrlo opasne. Kako je tada navedeno, jedan muškarac u Bitaniji je uhapšen pod sumnjom da je snabdevao tržište narandžastim tabletama.

“Kriminalci stalno nalaze nove načine da prodaju drogu i da je učine primamljivijom. Videli smo i pre tablete MDMA proizvedene u obliku raznih predmeta popularne kulture, a nedavni primer su one u obliku Donalda Trampa”, rekao je detektiv Rajan Berns.

 

Reč je o opasnim tabletama koje sadrže ekstremno visoke nivoe MDMA i mogle bi naškode svakome ko ih konzumira, prenosi “Gardijan”.

“Ako naiđete na ove ili bilo koje druge vrste tableta, nemojte ih uzimati radi sopstvene sigurnosti, jer nikada ne možete biti sigurni šta sadrže”, dodao je Berns.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com