Društvo

Karavan “Digitalna ekspedicija” doputovao u Niš

Karavan “Digitalna ekspedicija” posetio je danas Niš, gde su građani upoznati sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor rekao je u Nišu da je ubrzan tehnološki razvoj doveo do toga da su informacione tehnologije nezaobilazne u životu svakog gradjanina”.

“Generacije se različito odnose prema digitalnoj pismenosti i korišćenju mogućnosti koje ova sredstva pružaju, pa samim tim i različite probleme u njihovom prihvatanju i korišćenju. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja snažno podržava napore Kabineta predsednice Vlade Srbije i čini sve kako bi ova inicijativa zaživela u što većem broju mesta širom Srbije”, rekao je Kapor.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao jedan od partnera karavana “Digitalna ekspedicija”, kroz edukativne aktivnosti Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu radi na jačanju digitalne pismenosti dece i odraslih, a da je proces digitalizacije Srbije, na svim nivoima, pokazao je svoj veliki značaj i potrebu.

Iz ministarstva su istakli da se trgovina preko interneta ubrzano razvija i da je tokom pandemije povećana za 300 odsto, zbog čega je organizovano i podizanje svesti gradjana i edukcija o bezbednoj trgovini preko interneta.

Tokom narednih mesec dana karavan će posetiti još četiri grada Srbije u kojima će gradjane upoznati sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com