Sport

Dictum-factum: Mažić deli pravdu na meču odluke za Radnički i Spartak!

Na saopštenje za javnost Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice pred utakmicu 36. kola Superlige Srbije, Nišlije su odgovorile saglašnošću sa njihovim predlogom da trenutno najbolji srpski arbitar deli pravdu na ovom meču, koji će odlučiti sigurnog putnika u Evropu.

Spartak je pokrenuo pitanje regularnosti i pozvao da duel u Subotici sudi arbitar delegiran za finale Lige šampiona, na šta je apelovao i klub iz Niša, a Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije prihvatila je obostrani predlog.

Subotičani su se saopštenjem obratili čitavoj fudbalskoj javnosti i skrenuli pažnju na dešavanja oko narednog rivala, Radničkog iz Niša, koji je od starta prvenstva ozbiljan kandidat za utakmice na evropskoj sceni. Oni su istakli da ih je “zabolela vest da nema prenosa utakmice na Arenasport kanalu”.

Ima li bitnije i interseantnije utakmice u Play off od ove? Utakmice koja direktno rešava plasman u Evropu. Bojimo se da će se ovim medijskim mrakom od očiju javnosti pokušati sakriti dešavanja na utakmici. Kome to odgovara da svi poklonici fudbala Srbije ne mogu da gledaju ovu utakmicu i dešavanja na njoj? Sprema li nam se opet neka muka? – pitaju se u Spartaku.

Oni kažu da će takođe angažovati kompaniju koja je opremljena i osposobljena da snimi ovu utakmicu sa 15-ak kamera kako bi se pokrili svi detalji ove utakmice i kako bi imali dokaze ukoliko neko pokuša da se bavi nečasnim radnjama. “Nećemo se libiti da snimke pošaljemo u UEFA i FIFA kako bi se i onu uverili u dešavanja u našem fudbalu.” poručuju “golubovi”.

Nišlije su sa druge strane ocenile ovaj potez kao pokušaj medijskog spinovanja i stvaranja nepotrebne tenzije pred meč i dale saglasnost na predlog rivala da pravdu deli Milorad Mažić.

Dodaju da Radnički “ide u Suboticu da se viteški nadmeće sa Spartakom, da igra fudbal i da pokuša časno da pobedi i na taj način ostvari san svih Nišlija i izbori plasman na međunarodnu scenu.” 

FSS je uslišio predloge klubova i pravdu će deliti upravo Mažić, a  asistiraće mu standardni linijski pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok je četvrti sudija Aleksa Mitrović.

Ostalo je još dva kola do kraja Superlige kada će se definitivno znati ko će u kvalifikacije. Spartak i Radnički su na deobi trećeg mesta sa po 34 boda, s tim da niški tim ima prednost zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone.


U taboru Nišlija svesni su da će im podrška biti od velikog značaja u narendom meču. FK Radnički organizovaće prevoz za svoje navijače kako bi podržali momke na terenu u najvažnijoj utakmici sezone. Prema nezvaničnim informacijama postoji interesovanje velikog broja Meraklija, koji će, bez obzira na važnost meča za obe ekipe i veliku borbu na terenu, na istoj tribini sa bratskom grupom navijača “Marinci” borditi svoj klub.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com