Virus Korona

Dezinfikuju se studentski domovi i pripremaju za studente

Zatvara se privremena bolnica u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta

Studentski dom kod Medicinskog fakulteta,  koji trenutno služi kao improvizovana bolnica biće zatvoren do četvrtka, a preostali pacijenti će biti prebačeni u stacionar “Radon” u Niškoj Banji, potvrdio je za Niške Vesti direktor Studentskog centra Niš Rade Rajković.

 

On je istakao da će već sutra Dom biti očišćen, a od četvrtka će krenuti sa dezinfekcijom kompletnog objekta, koju će raditi Veterinarski institut i Institut za javno zdravlje. Od ponedeljka studentski domovi mogu da počnu sa radom.

“Čekamo instrukcije Vlade Srbije i resornog ministarstva kada je povratak studenata u pitanju i u odnosu na to ćemo da se ponašamo. Ne znamo još uvek da li će se na početku vratiti samo studenti koji imaju obaveze na fakultetu, ili će se dati mogućnost da se vrate i ostali studenti. Što se nas tiče, spremni smo da bezbedno pružimo sve naše usluge”, istakao je Rajković.

Direktor Studentskog centra kaže da su ostala dva Doma konzervirana, urađena je dezinfekcija posle izlaska studenata i sve je spremno i bezbedno za nastavak školske godine studenata.

Rajković je rekao da je Studentski centar sve vreme radio. U njihovoj kuhinji pripremljeno je 74.000 obroka, od početka vanrednog stanja do sada.

“Obroci su pakovani u ketering ambalaži za jednokratnu upotrebu. Proizvodnja ishrane je sve vreme radila i mi smo snabdevali sve covid centre hranom”, podsetio je Rajković.

Studentski centar je poštovao sve standarde i planove za uvođenje vanrednog stanja, koji su napravljeni još pre situacije koja nas je pogodila. Pridržavali su se svih propisanih mera i zakonskih akata, tako da je sigurnost bila 100 posto u pružanju usluga, zaključio je Rajković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com