Društvo

Devojka traži dva momka koji su je spasili iz bujice na Paliluli za vreme poplave

Marina Obradović ovih dana intenzivno traga za mladićima koji su nju i njenu drugaricu Anu spasili u toku poslednje velike poplave na Paliluli. Želi da im se zahvali jer su im pritekli pomoć dok su svi ostali posmatrali šta se dešava sa njima u autu koji je bujica nosila duž ulice Vojvode Gojka dok su one samo čekale trenutak kada će se prevnuti ili udariti u nešto. Panični strah ih je savladao, bile su zatvorene i bespomoćne u autmobilu nad kojim nisu imale kontrolu sve do trenutka dok se nisu pojavila ta dva momka. Volela bih da ih pronađem kako bi im se moja porodica na neki način zahvalila, kaže Marina.

„Krenula sam sa drugaricom kod prijateljice kada nas je nevreme uhvatilo dok smo bile na Paliluli“, priča Marina. „Nalazile samo se u ulici Vojvode Gojka kada je počela da nadolazi jaka voda i da se izliva kanalizacija, bujica je počela da nosi auto. Niko nije hteo da nam priđe u pomoć mada smo mi vikale na sav glas. Voda je probila i  u auto, a onda su se ta dva mladića odnekle stvorila  i počeli su da  guraju auto sve do neke površine gde nema vode. Gurali su auto celom dužinim ulice Vojvode Gojka mada su i sami bili „do guše“ u vodi. Mi smo sve vreme vrištale u autu, a oni su nas tešili da će sve biti u redu, da se ne plašimo“.

Marina je u međuvrenu zvala i ujaka koji došao, ali su one već tada bile na sigurnom. Dok su objašnjavale šta se dešavalo mladići su već otišli da pomažu drugima. U tom metežu Marina nije stigla da razgovara sa njima.

Prema njenim rečima situacija u kojoj se našla ličila na postapokalipstični film. Sve se dešavalo brzinom svetlosti. Devojke su vozile audi crne boje.

Foto: Privatna arhiva

„Kada sam skrenula u Vojvode Gojka voda je bila iznad točkova automobila, pokušala sam da se vratim nazad ali u tom trenutku auto se ugasio i nisam mogla da upalim jer se nakvasila elektronika. Voda počinje da nadolazi, došla je čak do stakala mada je auto jako visok, i počeo je da nas nosi. Mene polako hvata panika. Pokušavala sam panično i dalje da upalim auto. Voda je nastavila da prodire u unutrašnjost auta i došla nam je do struka. Otvorile smo prozore i počele da vičemo da nam neko pomogne“.

I dok su okupljenji građani u ulici sve samo posmatrali dva mladića su pritekla u pomoć.

„Tešili su nas da će sve biti u redu, da ne brinemo. Oni su se i šalili sa nama jer sam ja dobila napad panike i počela sam da plačem, drugarica se plašila vode, sve nam se nekako skupilo u tom trenutku. Kada su nas izgurali u istoj situaciji su se našli drugi automobili, naišao je i autobus i oni su, videvši da smo mi na sigurnom otrčali da pomažu drugima“, kaže Marina.

Marina sada traga za mladićima koji su jedini pomogli u situaciji iz koje ona sama nije mogla da izađe. Mogu da se jave redakciji Niških Vesti ako se sećaju devojaka kojima su i bukvalno spasili živote u noći kada je cela Palilula bila pod vodom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close