Hronika

Devojka pronađena u „bunkeru“ ispod zadnjeg sedišta

Carinici su se 9. oktobra 2020. godine na graničnom prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su u saradnji sa policijom pronašli mladu Sirijku sakrivenu u specijalno preprapravljenom bunkeru za krijumčarenje, piše u saopštenju Uprave carina.

Kako se navodi, slučaj je otkriven na ulaznoj strani ovog prelaza kada je malo posle ponoći za detaljan pregled izdvojen automobil „tojota“ danskih registarskih oznaka.

„Njime je sam putovao 62-godišnji danski državljanin sirijskog porekla, koji je vrlo kategorično tvrdio da nema ništa da prijavi sem ličnog prtljaga. Prilikom kontrole, koja je ipak usledila, carinik je odmah uočio da je ispod zadnjeg sedišta na automobilu nešto prepravljano i dorađivano. Кada je uklonio tapacirung i zavukao ruku u šupljinu koja je u odnosu na prvobitni fabrički prostor očigledno bila znatno proširena, napipao je, kako je sam kasnije ispričao, nešto mekano i toplo“, kažu u Upravi carina.

Vrlo brzo, dodaju u carini, je bilo jasno da se „bunkeru“ ispod sedišta krije ljudsko biće.

„Кada je osoba uvijena u đebad izvučena iz svog skrovišta, vozač je najpre tvrdio da je reč o njegovom sinu. Potom je kada su pronađena i neka lična dokumenta promenio iskaz, rekavši da reč o ćerki njegove rođene sestre, mladoj ženi staroj između 22 i 24 godine čiji se muž i dete nalaze u Beogradu, gde je navodno imao nameru da je prokrijumčari. Da li je zaista tako ili je ipak reč o seks trafikingu, biće utvrđivano tokom dalje istrage koju sprovode policija i tužilaštvo“, kažu u Upravi carina.

Oni podsećaju da je na ovom prelazu 24. avgusta otkriven sličan slučaj, kada je 73-godišnji Šveđanin marokanskog porekla, pokušao da prokrijumčari 31-godišnju Marokanku u prepravljenom „bunkeru“ kombija tvrdeći da mu je to supruga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button