Društvo

Devojčicu koja se davila u Sutomoru izbavio Nišlija, koji se tu našao slučajno

Samo sam čuo kako dete vrišti i doziva majku iz vode, nisam razmišljao ni trenutak brzo sam zaronio do nje i izvukao je na obalu. Ona je vidno bila uplašena ali se sve na sreću odigralo bez zdravstvenih posledica po dete, priča za Niške Vesti muzičar Igor Jevtić koji se rekreativno bavi ronjenjem.

Da opasnost vreba iz vode kako za neplivače ali i plivače nisu svesni mnogi. Dokaz za to je crna statistika poslednjih nedelja u Srbiji. Česte su vesti da se nažalost neko utopio, ipak one lepe su kada neko bude izbavljen i bude izbegnuta tragedija.

“Rekreativno se bavim ronjenjem i idem svake godine da ronim, najčešće je to Crna Gora ali odlazim i druga mesta, prosto uživam u tome. Bili smo i ove godine na crnogorskom primorju tog utorka 12. jula na Petrovdan, možda i simbolično na plaži u Sutomoru u prepodnevnim casovima”, počinje svoju priču o događaju Igor, koji je inače profesionalni muzičar.

Otišao je u zaron kako on kaže standardno, kada je završio sa ronjenjem ostao je na površini vode na nekih 30 – 40m od plaže, da odmori i uživa u talasima, ubrzo je trebalo i da sa opremom izađe iz vode.

“Upravo u tom trenutku sam čuo devojčicu kako vrišti i zove majku. Shvatio sam da se davi i zaronio kako bi brže stigao do nje. Na sreću vrlo brzo sam uspeo da stignem do nje i izvučem je do obale. Bila je jako uplašena ali je sve prošlo kako treba i nije imala zdravstvene probleme”, kaže Igor.

Kad je ovaj Nišlija stigao do plaže sa detetom dotrčala je njena majka uplašena ali je pokušavala to da sakrije od deteta i smirivala je. Na posletku su i dete i majku umirili i njih dve su otišle.

“Pričali su na nekom stranom jeziku nisam uspeo da razumem, ali sam razumeo da mi se majka zahvalila. Po mojoj proceni devojčica ima oko 10 godina i ne znam šta je radila sama u moru bez odraslih. Sve se vrlo brzo odigralo i ja nisam uspeo da saznam ništa više. Samo sam bio beskrajno srećan što sam se našao na pravom mestu u pravo vreme”, završava priču za Niške Vesti Jevtić.

Za svoj hrabri podvig ovaj Nišlija dobio je gromoglasan aplauz kupača sa plaže u Sutomoru, ali ono što je  najbitnije – za čitav život ostaće mu nagrada kao sećanje da je spasio devojčicu i vratio je u zagrljaj majci, to je bitnije i lepše od svih nagrada i priznanja na ovom svetu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com