Društvo

DUNAVSKI BIZNIS FORUM: Lovački Savez Srbije – jedna od najbitnijih karika

U toku je Deveti dunavski biznis forum, na kome izlažu i predstavljaju se najuspešniji u Srbiji a pored brojnih gradonačelnika koji su predstavili planove razvoja gradova u Srbiji zapaženo učešće imao je i Lovački Savez Srbije gde je svoje izlaganje imao i predsednik saveza Bratislav Ćirković.

Lovački Savez Srbije koji je dobio “Sertifikat – Lider održivog razvoja i konkurentnosti Podunavlja”.

“Tim Lovačkog saveza Srbije se u poslednje dve godine ozbiljno bavi rešavanjem svih nagomilanih problema, ozbiljan je partner državi i sa najmasovnijim članstvom u nevladinom sektoru sigurno postaje jedana od društveno najodgovornijh institucija u republici o čemu svedoče niz aktivnosti akcija i kampanja”, rekao je Ćirković.

„Dunavski biznis forum“ je nastao kao plod privatnog i javnog partnerstva i saradnje Media Inventa i Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine sa osnovnim zadatkom promocije i afirmacije Dunavske strategije.

Organizatori ovog značajnog foruma su Media Invent, TERIS, Institut evropskih regiona iz Salcburga i Unija poslodavaca Srbije a pokrovitelji Privredna komora Srbije i Vlada AP Vojvodine, partner projekta je NIS.

U radu foruma učestvuju predstavnici politike, diplomatije, privrede, nauke, kulture i medija iz 14 zemalja Podunavlja. Najvažniji zadatak Foruma je promocija Dunavske strategije i uticaj biznisa na njenu implementaciju.

Dunavski biznis forum 2020.godine tematski je posvećen energetici, prekograničnoj saradnji, izgradnji institucija, unapređenju turističke ponude i kreativnoj industrij.

Priznanje za Lovački Savez Srbije

Gradonačelnica Niša učestvovala je u radu Dunavskog biznis foruma povodom dodele priznanja „Zlatni ključ Podunavlja“ Nišu na kome je predstavila grad i njegov plan daljeg razvoja pod nazivom „Niš – pametan grad za pametne ljude“.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik LSS Bratislav Ćiković

Ona je, govoreći o Nišu, objasnila zbog čega „Niš – pametan grad“ predstavivši sve komparativne prednosti grada, počev od industrijskog i tehnološkog nasleđa do spremnosti za novo digitalno doba.

Dragana Sotirovski ukazala je na globalnu povezanost Niša, kvalitet života, održivi izvor talenata, dinamično poslovno okruženje, naučnu i tehnološku bazu, govorila je o tome da su mnogi strani investitori odabrali Niš za svoja ulaganje i poslovanje.

Niš je u stalnom fokusu strategije razvoja Vlade Republike Srbije, podvukla je gradonačelnica Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com