Kultura

Besplatan ulaz povodom Međunarodnog dana muzeja. Mališani kvizom do skrivenog blaga

Međunarodni dan muzeja, niška ustanova obeležava radionicom, tačnije kvizom,  koji će biti održan 18. maja. Istovremeno, ulaz na sve objekte niškog Narodnog muzeja biće BESPLATAN za sve individualne posetioce, bilo da se radi o stranim gostima ili domaćim posetiocima.

 

“Muzejski kviz je osmišljen sa ciljem dinamičnog načina za upoznavanja kulturne baštine našeg grada. Kroz osam igara, koje će od dece zahtevati motoričke veštine i logičko razmišljanje, saznaćemo nešto više o predmetima koje su darodavci poklonili muzeju tokom 90 godina postojanja”, navodi se u saopštenju.

U uvodnom delu radionice, učesnici će se upoznati sa predmetima i najznačajnijim darodavcima, dok će u takmičarskom delu pokazati svoje veštine u rešavanju muzejskih asocijacija, pronalaženju skrivenog blaga, raspoređivanju predmeta po zbirkama, povezivanju nelogičnih priča i definisanju muzejskih pojmova.

Radionica će biti održana u Galeriji Sinagoga 18. maja u periodu od 18 do 20 sati. Preporuka uzrasta učesnika je od 7 do 14 godina, a prijave za učestvovanje obavljaju se putem mejla: ivana.gruden@narodnimuzejnis.rs

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com