Društvo

Dete za krštenje dobilo “neobičnu” lutku, dopola seka, a dole bata

Roditelje šestomesečne bebe iz Niša nedavno je šokirao poklon koji je njihova devojčica dobila za krštenje. Naime, lutka “baby girl” (beba devojčica) koja na prvi pogled liči na sasvim običnu igračku za decu, umesto ženskog ima izraženi muški polni organ. Na deklaraciji nigde ne stoji natpis da je reč o transrodnoj lutki, a jedino je istaknuto upozorenje da nije preporučljivo za uzrast ispod tri godine.

Pošto je na njoj bilo dugme koje je trebao da svira kada se pritisne, a nije, majka devojčice, S. J. je skinula odeću sa lutke i šokirala se kada je videla da lutka ima muški polni organ.

Nju su, kako objašnjava S. J. prijatelji kupili u prodavnici “Mogli tojs”, gde je odmah otišla da uloži i deklaraciju.

“Rekli su mi da bez računa ne mogu ništa da urade. Mislila sam da je lutka sa felerom, međutim i drugi primerak ove lutke je isti. Nije mi bitno da mi zamene, samo želim da im neko skrene pažnju na kombinovani proizvod. Nemam ništa protiv različitosti, ali kao izbor pojedinca, a ne kao nametanje tek rođenoj bebi”, priča ona u neverici.

Kontaktirali su, kaće ona i samu kompaniju “Mogli tojs”, koja je uvoznik ovog proizvoda, ali su im tamo rekli da pošalju mejl sa pitanjima na koji do srede po podne nisu odgovorili.

“Inače, u njihovim radnjama ove lutke koštaju 1.000 dinara”, kaže S. J.

Iz Udruženja potrošača ističu da se ova majka njima nije obratila i da može od uvoznika da zahteva da joj vrati novac ukoliko je deklaracija neispravna.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com