Hronika

DETALJI UBISTVA U NIŠU: Osumnjičena braća za Draškovo ubistvo došla na sahranu. Jedan od njih je nosio sanduk

Braća N. M. (34) i M. M. (39) iz Niša, koje je niška policija juče uhapsila, osumnjičeni su za krivično delo teško ubistvo Draška R., kao saizvršioci.  Upravo oni su i prijavili ubistvo policiji.

Supruga ubijanog Draška, Ana V. rekla je Niškim Vestima da je verovala policiji da će pronaći ubicu nenjog muža, ali je zgrožena činjenicom da se radi upravo o Marku i Nikoli. Za posao koji ih je Draško angažovao bili su dobro plaćeni.

“Došli su posle zločina, kleli se da ne znaju šta se desilo. Pričali da je Draška posetio misteriozni čovek u braon jakni. Došli su čak i na sahranu. Jedan od njih je nosio i sanduk, nakon sahrane išao na ručak sa nama. Ne mogu da verujem da neko može na tako svirep način da ubije. Očekujem da će dobiti najstrožiju kaznu”, kazala je Ana Niškim Vestima.

Bili su srećna porodica. Draško je imao dve ćerkice bliznakinje i prema navodima onih koji ga poznaju bio je brižan i dobar otac. One su veoma vezane za njega, često traže na idu na njegov grob, priča Ana.

Život mu je prekinut u trenutku kada je sa bratom započeo sopstveni biznis. Njegovi prijatelji kažu da je bio dobar drug i ne mogu da veruju da mu je na taj način život prekinut.

“Malo je Nišlija kao što je on bio. Uvek se svakome našao, svakome je samo pomagao, nikada nikome nije ništa nažao učinio”, ističu za Niške Vesti.

Naredbu o sprovodjenju istrage o tom krivičnom delu, donelo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Tužilaštvo je nako saslušanja osumnjičenog M.M., donelo naredbu o sprovodjenju istrage protiv obojice braće.
Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se osumnjičenom M.M. odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo, visine zaprećene kazne i činjenice da je usled izvršenja krivičnog dela došlo do uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni N.M. kome je po nalogu Višeg javnog tužilaštva odredjeno zadržavanje, biće saslušan u zakonskom roku od 48 časova.

Braća N.M. i M.M. sumnjiče se da su 8. oktobra u krugu fabrike “MIN Kopeks” ubili Draška R. tako što su ga više puta udarili čekićem i sekirom u glavu.

Oni su obavestili policiju da se u krugu fabrike nalazi beživotno telo Draška R. Mirno su dočekali dolazak policije.

Tada su ispričali da ih je Draško pustio na pauzu za ručak i da su našli njegovo telo kada su se vratili. Najpre nisu bili osumnjičeni za zločin, ali ih je policija operativno taktičkim radom dovela u vezu sa zločinom nakon čega su uhapšeni.

Kako saznajemo, na macoli i sekiri kojima je počinjen zločin, nađeni su otisci i biološki tragovi braće, ali to nije bilo dovoljno da potvrdi sumnju da su oni izvršioci jer su inače koristili to oruđe u radu. Zločin je raskrinkan, kako saznajemo, kada je stariji brat priznao i ispričao kako je navodno njegov mlađi brat usmrtio Draška.

Sumnja se da je pre zločina došlo do svađe, ali o motivima policija još uvek ništa zvanično nije saopštila.

“Došlo je do svađe u kojoj je navodno mlađi brat udario Draška sekirom. Draško je uspeo da mu oduzme sekiru, ali ga je ovaj dokrajčio macolom. Stariji brat je sve ispričao, ali mlađi i dalje sve negira tako da se sve okolnosti još uvek utvrđuju kao i motiv zločina”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com