Hronika

DETALjI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Trubio sam i kočio koliko sam mogao, ali…

Na pruzi u blizini niškog sela Trupale stradao Bogdan Stojanović, koji je ležao u prikolici, pokriven praznim džakovima.

Bio je sa dedom na njivi, počela je kiša, verovatno su požurili nazad kući. Deda Dušan Stojanović (75) bio je za volanom, komšija je sedeo na braniku iznad točka, a Bogdan je ležao u prikolici, pokriven praznim džakovima da se sakrije od kiše. Komšija je video da dolazi voz, i povikao je “deda daj gas”, međutim voz je udario u prikolicu i našem detetu nije bilo spasa. Govori ovako, kroz suze stric mladića Bogdana Stojanovića koji je u petak oko 15 sati stradao na pružnom prelazu u selu Trupale kraj Niša.

Mašinovođa S. G., koji je upravljao međunarodnim putničkim vozom koji je saobraćao iz Beograda za Sofiju, kaže da je video kako traktor stoji ispred pružnog prelaza.

– Trubio sam i kočio koliko sam mogao. Traktor je prvo stajao ispred pruge, ali je u trenutku naglo krenuo, ali to, na nesreću, nije bilo dovoljno brzo da se izbegne tragedija – rekao nam je kratko S. G.

Od siline udarca, telo mladića policija je pronašla dvadesetak metara od traktora i mesta nesreće. Dom Stojanovića, u subotu zavijen u crno. Hitna pomoć u subotu ujutru obišla je njihov dom i više puta pružila ukućanima potrebnu medicinsku pomoć. Nesrećni deda Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe sebi, više puta je dobio sedative, kao i lekove za visok pritisak. Proklinje trenutak kada je seo u traktor.

– Šta sam uradio dete moje – govori tiho.

Ni meštani sela Popovac u kome je živeo Bogdan, ne mogu da veruju da je strašna tragedija zadesila baš Stojanoviće.

– Bogdan je bio divno dete, rastao je sa ocem i bakom, oni su ga čuvali od godinu dana. Prošle godine slavili smo njegovo punoletstvo. Nedavno je završio srednju školu i spremao se da ode da živi u Nemačku kod rodbine sa majčine strane. Zla sudbina odnela ga je na put na koji nije ni slutio da će otići – kažu komšije Stojanovića.

Lekari, nažalost su samo konstatovali smrt

ZA DVE GODINE TREĆA TRAGEDIJA

– NIJE prvi put da se baš na ovom prelazu dešavaju ovakve nesreće, jer pružni prelaz kod Trupala nije obezbeđen polubranicima ili branicima – kažu meštani ovog sela, kao i obližnjeg Popovca. – Ovo je treća nesreća u poslednje dve godine, i sve se dešavaju u ovom periodu kada zaraste trava pa se voz ni ne vidi – dodaju.

Bogdan će u nedelju biti sahranjen na groblju u Popovcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com