Hronika

Detalji krvave drame u niškom sudu: Advokat spasio maloletnicu od sigurne smrti

– Najpre je ispred sudnice došao Blagoje i to sa dva štapa jer se jedva kretao, a zatim i devojčica. Sela je preko puta njega i kuckala je nešto na telefonu. Ništa nije slutilo na krvavi ishod. U jednom trenutku nastupio je haos u hodniku suda. Deka je bacio oba štapa i bacio se na devojku, ali je pre toga izvadio bočicu i prskao suzavcem po njoj i po hodniku. Nisam ni videla da ima nekakvu britvu u rukama. Krenuo je na bespomoćnu devojku koja se od nas nalazila na nekih metar i po razdaljine. Krv iz vrata šikljala je na sve strane, devojka je vrištala, scena koju nikada neću da zaboravim. Devojku je oborio i bio preko nje. Tada je moj kolega skočio da savladava dedu, a ja sam tražila neki peškir iz toaleta da zaustavim zaista obilno krvarenje.

Ovo je ispričala Žaklina Mitrović, advokatica Blagoja Stojanovića (75) koji je u ponedeljak u podne u zgradi Osnovnog suda u Nišu pokušao da svirepo ubije Anđelu M. (17) zabivši joj nož u vrat, a koji je, nakon što ga je u toj nameri sprečio advokatski pripravnik Lazar Vujošević, popio sonu kiselinu od koje je nekoliko sati kasnije izdahnuo u Kliničkom centru.

 

Osuđivan zbog ubistva u pokušaju

Blagoje Stojanović, sanirani vojni tehničar u penziji, već je, kako saznajemo, bio osuđivan za teška dela, među kojima i pokušaj ubistva, ali se tada zbog bolesti izvukao sa manjom kaznom. U Nišu je živeo sa ženom iz drugog braka, a kada je ona obolela, angažovao je Tanju M. da mu pomaže oko nje. Kada mu je žena preminula tanja je ostala da Blagoju pomaže u kućnim poslovima još neko vreme.

Stojanović je tog ponedeljka došao u niški sud na ročište sa Anđelinom majokom Tanjom M. (53) koju je tužio za navodni dug od 3.300 evra. On je, kako se pretpostavlja, očigledno bio spreman da učini ovaj monstruozan čin, jer je sa sobom poneo suzavac, nož i kiselinu, što je uspešno prokrijumačrio pored fizičkog i elektronskog obezbeđenja na ulazu, ali kako se ona nije pojavila, on je nasrnuo na maloletnu devojku koja je došla s medicinskom dokumentacijom da opravda majkino odsustvo.

“Da se razumemo, devojka ni jednim činom nije isprovocirala mog klijenta da skoči, da se baci na nju i da tako nešto učini. Isto tako, o majci maloletnice koja je na psihijatrijskom lečenju, uvek je imao reči hvale. Tvrdio je kako je elokoventna, vaspitana i vredna i trudio se da je nagradi za njeno angažovanje, ali je insistirao na tužbi za 3.300 evra. Isto tako, on je odavao utisak pristojnog čoveka”, istakla je Mitrovićeva.

 

Dug bez pokrića

Stojanović je tužio Mitićevu za dug od 3.300 evra, a da za to nije imao nikakav materijalni dokaz. Njegova advokatica kaže da ga je upozorila da je to teško to dokazati na sudu, ali je on tvrdio da, iako nema priznanice, ima pouzdane svedoke koji znaju da joj je davao novac.

Advokat Lazar Vujošević kaže da je Blagoje bio odlučan u svom činu i da se nije zaustavljao u pokušajima da ubije devojku.

“U svom onom haosu, ja sam ga uhvatio za ruke. Sreća je što sam ga držao za ruku gde mu je britva. I svom snagom sam ga podigao i odgurno od devojke. Sve se odigravalo u tridesetak sekundi. Deka je nakon toga bez štapa, bez kolica, bez ičega “prohodao” odjednom i odšetao do klupe. Uzeo je flašicu i pio iz nje. Nisam mogao da verujem da posle svega tako mirno može da sedne i, pomislio sam, popije vodu! Ispostavilo se da je to ta kiselina kojom se ubio. Odmah se s klupe stropoštao na pod i tada se pojavilo obezbeđenje. Mitrovićeva i ja smo uzeli devojku i spustili je s prvog sprata na prizemlje. Tada je naišla Hitna pomoć i uneli smo je u kola”, objašnjava ovaj mladi advokat.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com