Kultura

DESIMIR STANOJEVIĆ: Ovo je mesto gde sam se rodio i kome se stalno vraćam

“Palilula. Ovo je mesto gde sam se rodio i kome se stalno vraćam. Palilulac je odredište iz kog si kraja grada… I danas s ponosom kažem : „Ja sam Palilulac“! … Zna se kakvi su momci odrastali u Paliluli…”

Ovim rečima, nastavljeno je snimanje o našem proslavljenom glumcu, Nišliji, Palilulcu, Desimiru Desku Stanojeviću.

Nakon snimanja u Beogradu, gde su zabeleženi najbitniji trenuci Deskovog života u tom gradu, sa prvim lepim danima nastavljeno je snimanje filma “Moj život je mjuzikl” u njegovom rodnom gradu, gradu gde je odrastao i gradu za koji kaže da mu je u srcu.

Film se snima na više lokacija u gradu Nišu, pa se tako kroz život jednog čoveka, glumca koji je kroz svoju karijeru stekao veliku popuarnost i van granica naše zemlje promoviše grad Niš i njegovo kulturno nasleđe.

Kadrovi su najpre pali na Paliluli, a onda će se ekipa filma preseliti na prostor Logora 12. februar na Crvenom Krstu gde je pre 30 godina Desimir Stanojević snimao film “Lager Niš”.

Film će biti snimljen i na stadionu Čair, ali i u Narodnom pozorištu u Nišu.

“Moj život je mjuzikl“, novi je film produkcije City Marketing Centra, a govori o životu i radu našeg poznatog glumca Desku Stanojeviću. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišo put prestonice, a film će prikazati taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja.

U filmu će biti prikazan veliki deo životnih i radnih svedočanstava, kao jedan univerzalni dokument koji afirmiše naš grad, stavlja ga u ravan sa malobrojnim sredinama u Srbiji u kojima se rade mjuzikl.

Završetak filma očekuje se avgusta meseca, kada će premijerno biti prikazan na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Niška publika moći će da ga odgleda i na Amfiteatru na Keju u okviru obeležavanja Dana mladih, ali i u bioskopima, na više festivala u zemlji i van granica Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com