Obrazovanje

Desetke u indeksu, ključ u ruke od studentske sobe

Predaja dokumnetacije za mesto u nekom od paviljona Studentskog doma za brucoše počinje 1. septembra. Studenti ostalih godina koji konkurišu za dom dokumentaciju će predavati od 16. septembra. U četiri paviljona niškog Studentskog doma ima 958 mesta. Zog epidemiološke situacije dokumntacija za konkurs se predaje u Paviljonu koji se nalazi na Gradskom polju kod Tehničkih fakulteta. Brucoši konkurišu za 230 mesta.

Rok za predaju dokumntacije za brucoše je od 1. do 16.septembra, a za starije generacije studenata od 16. septembra do 31.oktobra.

Konkursna dokumnetacija se kupuje od 20. avgusta. Studenti donose i uverenje o prihodima porodice iz mesta odakle dolaze i uverenje sa fakulteta da je upisao prvu godinu na budžetu, kao i overene kopije svedočanstava iz srednje škole.

Kao i godinama unazad prosečna ocena budućih studenata biće presudna za dobijanje ključeva od sobe u studentskom domu, dok će uspeh akademaca tokom studija biti presudan kod ostalih akademaca.

Zbog ukupne epidemiološke situacije u zemlji dokumentacija za konkurs se predaje u prostoriji koja se nalazi u Paviljonu na Gradskom polju i u potpunosti je odvojena od glavnog ulaza u paviljon. Tom prilikom se poštuju sve mere koje su propisane i koje studenti i zaposleni poštuju.

Inače, mere zaštite od korone se u niškom studentskom domu maksimalno poštuju, a pre nego što su se studenti uselili domove, još u prolećnim mesecima, izvršena je detaljna dezinfekcija svih prostorija u paviljonima, postavljene dezobarijere, a svako ko ulazi u dom prođe najpre dezinfekciju ruku i stvari koje nosi sa sobom.

Studenti su u obavezi da nose maske u svim zajedničkim prostorijama. Studentska poliklinika je zadužena za nadzor studentima, a lekari ove zdravstvene ustanove svakodnevno kontrolišu studente.

Ove, kao i prethodnih godina, očekuje se veći broj kandidata na konkursu u odnosu na broj mesta u paviljonima, a to znači da će stanari Studentskog doma u Nišu postati samo najbolji studenti što je višegodišnja praksa.

Niški akademci se sve više opredeljuju za život u Studentskom domu, a jedan od razloga je i mesečna cena koju plaćaju.  Za sobu prve kategorije studenti plaćaju mesečno 1.860, a za sobe druge kategorije 1.430 dinara, mada, kako tvrde nadležni, gotovo da nema razlike po opremljenosti soba prve i druge kategorije.

I hrana u menzi je zadovoljavajuća, a dnevno za tri obroka studenti izdvajaju 171 dinar. Na mesečnom nivou ishrana u studentskoj menzi je oko 5.200 dinara. Studenti za ručak mogu da biraju između više ponuđenih jela, vodi se računa i o tome da među akademcima ima i onih koji ne konzumiraju meso, salate se služe po principu švedskog stola i ponuđeno je više vrsta, a obavezno se za ručak dobija voće ili neki kolač.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com