Društvo

Deseti po redu EBEC na Elektronskom fakultetu u Nišu

Inženjersko takmičenje EBEC će se održati od 21. do 23. decembra na Elektronskom fakultetu u Nišu u organizaciji BESTA-a, a ovogodišnje takmičenje je deseto po redu.

EBEC inženjersko takmičenje predstavlja nadmetanje više timova sastavljenih od studenata koji nastoje da postavljeni zadatak reše na najbolji mogući način, u smislu cene, inovativnosti i performansi. Ključni faktori uspeha su dobra komunikacija unutar tima, kreativnost i domišljatost. Prijave za ovogodišnji EBEC su otvorene do 14. decembra 2018.godine u 23:59 časova. Takmičari se mogu prijaviti kao tim od 4 člana ili samostalno.

Samo takmičenje se održava u tri nivoa – lokalni, regionalni i evropski, a ova runda takmičenja je lokalnog karaktera.

“Na ovom nivou takmičenja učestvuju studenti sa Univerziteta u Nišu. Pobednici ovog takmičenja se plasiraju u naredni krug, odnosno, na regionalno takmičenje. Inače, takmičari će se nametati se u dve kategorije – Team Design i Case Study”, kažu organizatori takmičenja.

Case Study podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme.

“Do rešenja problema takmičari dolaze debatom na datu temu u okviru svog tima i to na osnovu stečenog znanja, kako na svojim fakultetima, tako i na osnovu ranijih iskustava u okviru teme. Rešenja se rangiraju od strane stručnog žirija, na osnovu čije procene dolazimo do pobednika ove kategorije takmičenja”, objašnjavaju u BRST-u. “Team Design takođe podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari u ovoj kategoriji dolaze uz pomoć datog materijala za rad i koordinacije unutar tima. Produkt ove vrste takmičenja jeste model koji po performansama, izgledu i materijalizaciji podržava zahteve, pravila i smernice zadatka samog takmičenja”.

Pobednik takmičenja se proglašava nakon testiranja svakog modela ponaosob. Na osnovu uspešnosti u realizaciji zadatka stručni žiri proglašava pobednika iz ove oblasti takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com