Društvo

Deseti internacionalni festival “Roma Niš Festival Zauvek Šaban Bajramović” početkom avgusta u Nišu

Deseti internacionalni festival “Roma Niš Festival Zauvek Šaban Bajramović” biće održan 2, 3. i 4. avgusta u Nišu.

Prvog dana biće položen venac u 11 časova ispred koncentracionog logora Crveni krst povodom Holokausta u saradnji sa GO Crveni krst.

Druge večeri od 18 časova u Oficirskom domu zakazano je Veče pesnika i poezije i likovna izložba slika Srbi i Romi u Prvom i Drugom svetskom ratu na kojoj će niška publika imati prilike da uživa.

“Završni deo biće na Letnjoj pozornici 4.avgusta sa početkom u 19 časova. Nastupiće poznati pevači, folklorni ansambli, trubači, biće dodeljene nagrade istaknutim i zaslužnim pojedincima za doprinos u organizaciji festivala i promociji Romske kulture “Zauvek Šaban Bajramović”. Nakon festivala, nastavak sledi u kafani “Zeleni Vir”. Festival je multikulturalni i osim Roma, nastupiće i učesnici različitih nacionalnosti što ima za cilj da ukloni predrasude i stereotipe”, saopštili su organizatori.

Organizator festivala je Udruženje građana “Veseli Romi”, a pokrovitelj Grad Niš. Prijatelji festival su Nacionalni savet Roma Srbije i Yurom Centar Opština Crveni krst. Medijski sponzor Tv “Kopernikus” i Tv “Art Vizija”.

Cena ulaznice je 250 dinara, a mogu se kupiti na dan ulaska na festival na Letnjoj pozornici. Cilj je predstavljanje Romske kulture i upoznavanje publike sa načinom života Roma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com