Hronika

Deseti dan bez Monike, potraga sve intenzivnija

Deseti dan od kako je Moniku Karimanović (12) oteo Ninoslav Jovanović iz Malče potraga se odvija na više lokacija na području Knjaževca i Svrljiga, ali i dalje bez rezultata.

Više stotina policajaca, žandarma, oko 200 pripadnika BIA, stotinak pripadnika Vojne policije i Specijalne brigade Vojske Srbije, više stotina građana, lovaca, šumara i planinara pretražuju sve napuštene kuće, vikendice i kolibe, pretražuju šume, međutim od devojčice i Malčanskog berberina „ni traga ni glasa“.

Sve veći broj građana pridružuje se potrazi i to ne samo iz Niša i okolnih mesta, već i iz Beograda, Vladičinog Hana, Bora, Zaječara, Smedeva i drugih mesta.

Iz niškog naselja Brzi Brod rano jutros krenuo je autobus sa meštanima, a nešto kasnije i kolona sa dvadesetak taksija i privatnih automobila. Taksisti besplatno voze sve građane koji žele da pomognu da Monika bude pronađena i najavljuju da će to činiti i narednih dana.

„Ići ćemo i narednih dana, sve dok dete ne bude pronađemo. Učestvujemo u ovoj akciji, kao i u mnogim drugim humanitarnim akcijama, jer nas je ulica naučila šta je muka“, rekao je taksista Radoje Janićijević.

Sa taksistima su u potragu krenule danas i dve Nišlijke, Marija Janićijević i Dragana Marković.

“Majka sam devojčice i mnogo mi je teško zbog Monike. Saosećajnost sa roditeljima treba da imaju i oni koji nemaju decu, ne samo roditelji. Mnogo bi bilo strašno i da je neko stariji otet, a kamoli devojčica od 12 godina”, rekla je Janićijević.

Foto: B. Lj.

Dragana Marković izjavila je agenciji Beta da će, ukoliko devojčica ne bude danas pronađena, i narednih dana ići u potragu.

“Na ovo sam se odlučila najpre kao majka, a potom i kao zdravstveni radnik kome savest nalaže da pomogne ljudima u nevolji. Osim toga moj brat je poginuo kao policajac, tako da verujem da bi i on bio ovde u potrazi da je živ”, kazala je Marković.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da potraga za Monikom Karimanović i otmičarem traje 24 sata bez prestanka i da su u potragu uključeni svi tehnički resursi poput dronova i termovizijskih kamera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com