Društvo

Deset ulica u naselju „9.maj“ dobiće vodovodnu mrežu

U ulici Pločničkoj u naselju „9.maj“ počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže. To je prva od deset ulica u ovom naselju u kojima će se u narednom periodu raditi na zahtev građana, a početak radova obišla je i gradonačelnica Niša Dragana Sotorivski sa svojim saradnicima, predsednikom GO Palilula Bratislavom Vučkovićem i predstavnicima JKP „Naisus“.

U Pločničkoj ulici biće izgrađena vodovodna mreža u dužini od 2. 300 metara za šta je iz budžeta Grada biti izdvojeno oko 30 miliona dinara. Vodu će dobiti 123 porodice.

“Danas započinjemo izgradnju vodovodne mreže u 10 ulica koje smo dogovorili u saradnji sa Savetom građana na jednom od sastanaka koji smo imali u Gradskoj kući na prijemu građana, ali se sada pojavljuju i stanovnici onih ulica koji nemaju kanalizaciju i tu smo sa predsednikom GO Palilula napravili dogovor da se te ulice popišu, da vidimo kakvi su imovinski odnosi, da one ulice koje nemaju asfalt a imovinski nisu rešene ove godine pripremimo a naredne krenemo sa radovima“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: V.P.

Dodala je da se stanovnici naselja „9.maj“ suočavaju sa mnogobrojnim problemima počev od zatpanih odvodnih kanala, nelegalizovanih kuća, do saobraćaja koji je u ovom naselju izuzetno frekventan.

“Rešavaćemo probleme jedan po jedan jer nećemo moći sve da završimo u ovoj godini. Rasporedićemo neke obaveze i za naredne godine, ali je najvažnije da se od nečega krene.Nikada nije kasno kada ljudi imaju volju i ideje a grad para i kada zajedno dogovorimo kojim redom ćemo raditi“, kazala je Sotirovski.

Foto: V.P.

Predsednik GO Palilula Bratislav Vučković je istako da je „9.maj“ jedno od najvećih naselja i naselje sa najvećim brojem problema počev od infrastrukturnih.

„Osim problema sa vodovodnom mrežom tu je i problem koji građani imaju sa grobljem, sa parkiranjem, sa podvožnjakom. U ovoj godini biće urađeno 10 ulica i pokušaćemo da rešimo problem parkiranja, ali sve to ne možemo sami bez pomoći građana. U ovom trenutku radiće se samo vodovod i kanalizacija jer ne može sve da se uradi odmah i sada“, kazao je Bratislav Vučković.

Zoran Mišić je žitelj naselja „9.maj“ i član Saveta građana.

„Dolaskom mašina počinju da se rešavaju problemi u našem naslju, a preko 20 ulica imaju problem sa vodovodnom mrežom. Problem kanalizacije postoji u pet do šest ulica. To su najveći problemi koji sada počinju da se rešavaju“, kazao je Mišić.

Foto: V.P.

Jelena Jovanović je sekretar Udruženja „Naš jug 9.maj“ koje se bori za rešavanje problema u naselju.

„Ono što je veliki problem u naselju je postavljanje stubića na trotoarima. Od nadvožnjaka do osnovne škole u koju šaljemo našu decu ima oko dva kilometara i deca zbog parkiranih automobila na trotoarima idu kolovozom ugrožavajući tako svoju sigurnost. Drugi problem je okretnica u samom centru naselja koje bi morala da se izmesti. Tu se sreću autobusi gradskog prevoza sa autobusima za Donje Mežurovo koji tu, takođe, imaju okretnicu. Frekvencija saobraćaja je velika , stvara se velika gužva i opasno je zbog bezbednost ljudi. Okretnica bi mogla da se izmesti, a prostora ima kod Vulkana gde bi mogao da bude postavljen glavni okretni plato“, rekla je Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com