Merošina

Derbi pripao Batušincu

U komšijskom, ali i derbiju 23. Nišavske okružne lige ekipa „Mladosti“ iz Batušinca savladala je „Zemljoradnik“ sa 3:1 i tako se izjednačila po broju bodova. Prvu poziciju uz dve merošinske ekipe deli još i ekipa „Morave“ iz Žitkovca, koja je danas izvukla remi u Rasovači.

Odlični uslovi za igru i lepo vreme u Batušincu, bili su više nego dovoljan preduslov za pravu fudbalsku predstavu pred nekoliko stotina ljubitelja fudbala. Derbi je opravdao očekivanja publike, bilo je u početku stegnuto sa obe strane, ali se nakon prvog gola domaćina igra rasplamsala. „Mladost“ je povela u 34. minutu, nakon jedine prave akcije domaćina. Na centaršut sa desne strane naleteo je Nemanja Dinić i glavom doveo domaćina u vođstvo.

Drugo poluvreme, obeležili su penali, po jedan na obe strane. U 53. minutu „Zemljoradnik“ je izjednačio golom Aleksandra Pešića iz penala, što je utakmicu odvelo u dugo očekivanu neizvesnost, a samim tim i podiglo nivo igre na obe strane. Gosti su više napadali, ali su im se napadi završavali na ivici šesnaesterca, a onda iz kontra napada kroz sredinu Nikola Todorović u 64. minutu, vraća prednost na stranu domaćina. U 87. minutu viđen je još jedan penal, ovoga puta za „Mladost“. Precizan je ponovo bio Todorović, udarcem sa kreča stavio je tačku na današnji komšijski derbi i doneo sigurnu pobedu domaćinu.

U drugom derbiju kola “Rasovača” je remizirala protiv „Morave“ iz Žitkovca, rezultat je na kraju ostao nerešen 2:2.

Foto srbijasport.net

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com