Sport

Derbi 21.kola igra se u nedelju u Novom Sadu

U najavi 21.kola prvenstva Prve lige Srbije izdvaja se nekoliko duela koje možemo svrstati u kategoriju derbija. Pre svega to je nedeljni okršaj na Štandu između drugoplasiranog Kabela i petoplasiranog RFK Grafičara, kao i Kolubare i Budućnosti. Pažnju privlače susreti između Loznice i GFK Jagodine i Radničkog (Pirot) i sjajnih “traktorista”, sa pitanjem ima li kraja pobedničkoj seriji gostiju. Borac 1926 je bar na papiru bliži pobedi nad Leskovčanima, OFK Žarlovo nad fenjerašem iz Kraljeva, a Pančevcima dajemo malu prednost u odnosu na mladi sastav Zemuna. Zanimljivo je istaći da je bodovna razlika između trećećeg IMT-a i prvog iznad crte Borca 1926 pet bodova, tako da oni koji gaje visoke ambicije, ujedno se bore za opstanak.

21. kolo otvaraju sutra u Kruševcu, Trajal i Dinamo iz Vranja. Kruševljani imaju velike probleme kadrovske prirode i četvoricu igrača obolelih od kovida 19, koji bi trebalo da za dan-dva izađu iz izolacije. Osman je povređen, i jedino će za sastav konkurisati kapiten Gašić. Trener Lazarević ima problem sa motivacijom igrača protiv nešto slabijih rivala. Prilika je da nas demantuju protiv ugroženih Vranjanaca.

Žarkovčani su bliži pobedi protiv Sloge, ne samo zbog položjaja na tabeli, već i prolećnog učinka. Trener Dejan Nikolić tvrdi da su se Kraljevčani pojačali i daleko su kvalitetniji nego jesenas. Tome treba dodati dolazak trenera Darka Milosavljevića i, kako kaze, tabela ga neće zavarati. Trener Nikolić može da računa na usluge Alekse Stevanovića.

U Gornju varoš dolazi probuđeni Železničar sa iskusnim pojačanjima i superligaškim trenerom Draganom Aničić. Zna novi trener Željko Kalajdzic da za protivnika ima tim koji je u naletu. Svesni su da ih očekuje teška i zahtevna utakmica. Raduje da se Milanović oporavlija i da će za dve-tri nedelje moći da konkuriše za sastav.

Borac 1926 imao je najlošiji start od prvoligaša, i u protekla tri kola osvojili su jedan bod, i našli se odmah iznad crte. Sigurno da je novom kormilaru Tomasu Vasovu najteže, i pobeda nad Leskovčanima se nameće kao imperativ. Obradović ima parne kartone, Pešić je povređen, ali veliko ohrabrenje za čačanske zebre” biće povratak ubojitog napadača Ratkovića. GFK Dubočicu poremetio je neplanirani poraz od Žarkovčana. Zameraju ljudima ” u crnom” na golu, koji su navodno primili posle prekršaja i ofsajda. Tvrde da igraju dobro i očekuju da ponove igre iz prva dva kola. Očekuju tvrdu, brzu igru, sa malo šansi. Gosti neće moći da računaju na štopera Gordića, dok se nameće Nikolić, a vraća se Stojković.

Duel dva Radnička odigraće se u različitim ulogama. Kragujevčani teže da povećaju bodovnu prednost nad konkurentima, dok Sremskomitrovčanima gori pod nogama, neće se predati i svaki bod im je važan, pogotovu protiv lidera. Domaćin sa Kovačevićem, Markovićem i ostalima je ozbiljan tim, koji na poluvremenu menja bonuse i zna da igra na reziltat, kažu gosti. Izgleda da je korona ušla u redove prvoligaša sa Save. U izolaciji su Ibrahim i Petrović, Radović je povređen.

U Loznici su spremni za okršaj sa GFK Jagodinom, za koju tvrde da zna da igra na rezultat, i najviše su odigrali nerešenih utakmica. Loznica ima kvalitetne pojedince i vjeruju đa će dati gol više od protivnika, neophodnih u borbi za opstanak, a u tome će im pomoći povratnik G. Matić. Jagodinci će biti oslabljeni za odsustvo Ančića i Jovančića.

Sa četiri vezane pobede Dobanovčani su najuspešniji u nastavku, i odlazak u Lazarevac je prilika da potvrde dosadašnje rezultate. Poštuju domaćina i rad treneraMilinkovića. Dragan Ivanović je najavio manje promene u satavu, i neće moći da računa na povređenog defanzivca Veselinovića.

“Traktoristi” su “zaorali” pobedničku brazdu i niko ne može da im odoli. Da li će to biti Piroćanci ostaje neizvesnost do subote.Gostima je vaźniji put i način na koji se dolazi do pobede. Zorić preskače meč u Pirotu, a u trenažni proces se uključuju Damnjanović i Džinović.

Kolo zaključuje derbi u Novom Sadu između Kabela i RFK Grafičara. Beograđani su doista promenili sastav, vratio se Vidić, došao je Kembel, Nikolić i nekoliko bivših omladinaca Zvezde čine, po rečima Novosađana, okosnicu tima. Trener Vasiljević očekuje još nedovoljno oporavljenog Govedaricu, konji sa Mandićem, Vidakovićem, Petrovićem (pauzira zbog kartona), posreduju karakter neophodan za jedinog prvoligaša. Stanković, Lazetić, Babić i Lazić su imali obaveze u reprezentativnim selekcijama, i trener Koković treba da vidi kolike su njihove trenutne mogućnosti. Burmaz je i dalje povređen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com