Lica Niša

Deponija u širem centru Niša. Otpad se više puta palio, NIKO ne reaguje, upozoravaju komšije

Otpad u velikim količinama, slika je koju svakodnevno posmatraju stanari zgrade koji žive u ulici Dragiše Cvetkovića 28A. Iza ove zgrade prema rečima jednog od stanovnika Radomira Barca, a na uglu sa ulicom Ljudevita Gaja, nalazi se trošna kuća koja je bespravno naseljena. Novi stanari u akumuliraju otpad različite vrste.

Osim što izgleda kao jedna velika deponija u širem centru gradu i uprkos tome što se iz dvorišta širi neprijatan miris, stanovnici ipak ističu da je najveći proglem što se otpad pre neko veće palio već četvrti put.

“Požar je kao i do sada zahvatio okolno drveće koje je tik uz terase zgrade. Zvali smo policiju, komunalnu policiju, komunalnu inspekciju i svi su nas uredno saslušali, ali nisu ništa uradili po tom pitanju. Ovim putem Vam se obraćamo i molimo za pomoć u rešavanju problema, jer ukoliko čekamo desiće se novi požar koji će zahvatiti zgradu u kojoj ima male dece i to upravo na strani koja je okrenuta ka pomenutoj kući”, očajni su stanari koji u nemoći pomoć traže od medija.

U nadi da će neko biti nadležan da reši ovaj problem, nama ostaje samo da se pitamo zašto i mora neko da rešava, zar ne može svako od nas da ima svest i da čuva sredinu u kojoj živi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com