Društvo

DEPARTMAN ZA FIZIKU PMF-A ORGANIZUJE KVIZ: “Kakav si kvizičar?”

Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu organizuje kviz “Kakav si kvizičar?” iz poznavanja fizike za učenike osnovnih i srednjih škola. Kviz čini deo programa postavke Departmana za fiziku u okviru festivala “Nauk nije bauk“. Kviz će biti održan tokom festivala 24. i 25. maja na Elektronskom fakulteta u Nišu, a detaljan program kviza, kao i same postavke, će naknadno biti objavljeni. Rok za prijavu je 18. maj.

“Zabava se nastavlja i ove godine, a Departman za fiziku poziva sve učenike koje interesuju fizika, astronomija i druge prirodne nauke, i žele da oprobaju svoje znanje, da se prijave na sajtu http://fizika.pmf.ni.ac.rs, kažu organizatori kviza. “Sa sobom treba da ponesu samo dobro raspoloženje, timski i takmičarski duh, kreativnost, brzo razmišljanje, poznavanje fizike i želju za pobedom”.

Na takmičenju treba da pokažu brzinu i spretnost u prepoznavanju opisa pojmova, pojava i naučnika u igri Odgovaraj brzinom svetlosti, nacrtajte zadati pojam i otkrijte umetnika u sebi – Pictionary. Da izraze svoj takmičarski duh i znanje u Asocijacijama i Spojnicama, a na kraju zavrte točak i saznaju šta ih čeka u igri Ipak se okreće!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com