Kultura

„Deobe“ Dobrice Ćosića na tri pozorišne scene

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, počeo je rad na predstavi „Deobe“, po romanu Dobrice Ćosića, a u režiji Juga Radivojevića. Radi se o koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Niša i Narodnog pozorišta iz Prištine.

„Deobe“, Dobrice Ćosića, biće postavljene prema dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića, dramaturg je Božidar Кnežević, scenograf Jug Radivojević, kostimograf Tatjana Radišić, a kompozitor Aleksandar Srebrić. Autorsku ekipu čine i Danilo Mlađenović, asistent scenografa, Igor Damjanović, scenski pokret, i Radovan Кnežević, scenski govor.

U predstavi igraju: Nebojša Savić (Uroš Babović, seoski gazda), Sonja Damjanović (Vida, njegova žena), Miloš Cvetković (Miloš, njegov sin), Nebojša Đorđević (Vita, njegov sluga), Milan Кovačević (Adam Кatić, seoski gazda), Grigorije Jakšić (Dušan Кatić, student, njegov sin), Igor Damjanović (Ljubiša Dačić, njihov sluga), Strahinja Bojović (Doktor, građanski političar), Dejan Cicmilović (Кosta Cvetić, major), Valentin Vencel (Nemački oficir) i Bojana Milanović (Mlada).

Predstava će premijerno biti izvedena na sve tri scene u martu mesecu, a publika će moći da je vidi u Novom Sadu, Nišu i Gračanici i na stalnom repertoaru pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com