Virus KoronaZdravlje

Deo Studentske poliklinike uskoro u „crvenoj zoni“

Zbog povećanog broja studenata sa respiratornim infekcijama Studentska poliklinika u Nišu će za njihove preglede do kraja nedelje opredeliti poseban deo svog objekta koji neće biti klasična kovid ambulanta, ali u kome će se primenjivati veće mere zaštite studenata i zaposlenih, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Radomir Pešić.

Prema njegovim rečima, lekarima Studentske poliklinike dnevno se javi od pet do petnaestak studenata sa respiratornim infekcijama.

„Oni nisu svi pozitivni, ali preduzimamo sve moguće mere da bi zaustavili širenje epidemije. U tom delu koji smo opredelili, po dogovoru sa Institutom za javno zdravlje Niš, radićemo i antigensko i PCR testiranje“, kazao je Pešić.

On je kazao da je Studentska poliklinika i tokom proleća imala posebnu ambulantu za pregled studenata sa simptomima korona virusa, a tokom leta je došlo do zatišja, tako da je čitav objekat bio u „zelenoj zoni“.

„Nakon početka nove akademske godine povećan je broj obolelih, što je i razumljivo, studenti iz svojih sredina ne donose samo znanje. Od 33.000 studenata u Nišu, više od polovine je iz drugih mesta“, izjavio je Pešić.

Studentska poliklinika, podsetio je Pešić, u svom objektu na bulevaru Zorana Djindjića, od aprila ima punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, na kojem vakcinu mogu da prime ne samo studenti, već i svi ostali gradjani. Kako je kazao, na tom punktu sada je dostupna i vakcina protiv gripa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kako ce neprikosnoveni ovo da podnese? Pa on je glavni za covid u ovom gradu. Jos jutros Loncar rekao sa promene u SNS krenu od njega…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button