Obrazovanje

Deo đaka iz Doma učenika srednjih škola se seli u Bogosloviju

U Domu učenika srednjih škola Niš, dozvoljeno je da istovremeno boravi maksimalno 50 odsto učenika u odnosu na kapacitet ustanove, odnosno do 170 učenika za školsku 2020/2021. godinu, obaveštenje je na sajtu Doma učenika. Obaveštenje je  namenjeno učenicima i njihovim zakonskim zastupnicima, a u skladu je sa dopunom Stručnog uputstva o merama zaštite zdravlja učenika i zaposlenih i realizaciji vaspitnog rada u domovima učenika srednjih škola u Republici Srbiji u školskoj 2020/2021. godini, a na osnovu Preporuke Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 .

U skladu sa preporukom Kriznog štaba i nalogom Ministarstva i na osnovu intenzivnih dogovora direktora škole koje pohađaju učenici smešteni u Dom, u nedelji kada učenik pohađa onlajn nastavu dužan je da boravi kući.

Kako  je zdravlje dece i zaposlenih uvek na prvom mestu u Domu učenika srednjih škola ubrzano se radi na rešenju kako deca ne bi u nedelji kada pohađaju onlajn nastavu odlazila kući. U potrazi za rešenjem uključila se i Školska uprava u Nišu.

Kako se ne bi pojavio virus u Učeničkim domovima Školska uprava u Nišu u pregovorima je da deo učenika bude prebačen u Prizrensku bogosloviju Svetog Čirila i Metodija u Nišu kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere u domovima.

‚‚Radimo na tome da deo učenika iz Učeničkog doma pređe u Bogosloviju, jer tamo imaju više prostora. Ovih dana su kolege iz Ministarstva zajedno sa direktorom Doma učenika srednjih škola u Nišu u više navrata razgovarali sa rektorom Bogoslovije”- kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

Kapacitet Doma učenika srednjih škola u Nišu je 340 učenika, s tim što oko 170 učenika mora da bude u domu a 170 učenika izmešteno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com