Kultura

Denisu Muriću Gran pri Naisa na Filmskim susretima u Nišu

Na 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu Gran pri Naisa pripao je Denisu Muriću, za ulogu talentovanog fudbalera u filmu “Zlatni dečko” Ognjena Jankovića. „Carica Teodora“ i Car Konstantin“, za najbolju glavnu žensku i glavnu mušku ulogu, pripali su glumici Danici Ćurčić i glumcu Slobodanu Bodi Ninkoviću. Dodelom nagrada i veličanstvenim vatrometom Filmski susreti u Nišu su zatvoreni.

 

„Na moju veliku žalost sprečen sam da dođem u Niš jer sam na snimanju serije. Sledeće godine ću doći na Filmske susrete, to vam obećavam, čak i ako ne budem imao nijedan film“, poručio je Murić.

Nagradu “Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu dobio je Slobodan Boda Ninković za ulogu Milunka u filmu “Komedija na tri sprata” a “Carica Teodora” za najbolju žensku ulogu otišla je u ruke Danice Ćurčić za ulogu Vukice, u filmu Mrak.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Aleksandra Balmazović, a Petar Strugar je osvojio povelju za izuzetnu mušku ulogu.

Aleksandra Balmazović, glumica

“Vi podržavate ovu umetnost 57 godina, mi vama treba da aplaudiramo. Ovu nagradu posvećujem hrabrim ljudima koji žive sa opakom bolešću rakom, kao i lekarima koji se bore za sve. Ovo je moj antioksidans za dušu, hvala”, istakla je Balmazović.

Petar Strugar

“Velika mi je čast da budem dobitnik bilo koje niške nagrade pred ovakvom publikom. Svemu tome je doprineo i Ljubomir Bulajić i cela ekipa filma Zlatni dečko. Na kraju, hvala našem fenomenalnom žiriju koji nije imao nimalo lak zadatak”, rekao je Strugar.

Anita Ognjanović

Laureatkinja priznanja za žensku epizodnu ulogu je Anita Ognjanović, a dobitnik za mušku epizodu je Aleksandar Đurica.

“Hvala puno, moja prva uloga i ništa lepše nisam mogla da zamislim”, istakla je Ognjanović

Aleksandar Đurica

“Hvala puno, hvala publici, hvala svima. Velika konkurencija je bila za epizodne uloge i drago mi je zbog nagrade, kao i zbog Miloševog filma koji je ugledao svetlost dana posle šest godina”, istakao je u obraćanju Đurica.

Nagradu za najboljeg debitanta dobio je Stefan Beronja.

“Hvala svima, žiriju, organizatoru, hvala čitavoj ekipi, i mojoj profesorki Jasni Đuričić”, zahvalio se Beronja.

Ksenija Marinković

Žiri je odlučio da nagrada za najboljeg stranog glumca pripadne Kseniji Marinković iz Hrvatske.

“Počastvovana sam što sam ovde. Hvala Srđanu Dragojeviću, prezanimljivo iskustvo, oduševljena sam, hvala vam”, rekla je Ksenija Marinković.

Žiri na čelu sa predsednicom Brankom Zarić Vasović i članovima Hadži Petrom Božovićem i Dušanom Premovićem odlučio je da svoje specijalno priznanje dodeli mladom glumcu Pavlu Mensuru.

Pavle Mensur

Priznanje koje dodeljuju Večernje novosti – „Zlatna antena“, koje je naslednik tradicionalne nagrade „Ona i on“, pripalo je, na osnovu glasova čitalaca tog lista Milici Milši i Vladanu Saviću – kao Adi i Ivanu, najboljem glumačkom paru 2022. godine.

Glumici Olgi Odanović  uručena nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u celokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

Nagradu joj je uručila Anastastija Anja Mandić i Ivona Alurac Bajić

“Draga Olga, Milorad je mnoge zasmejavao a ti si bila retka glumica i čovek koga je njega mogla da zasmeje. Pošto ste toliko vremena proveli zajedno vi ste postali porodica. On te je obožavao i cenio, čestitam ti nagradu”, rekla je Anja Mandić.

“Dragi moji, ovo je posebno veče i dan za mene. Kad su mi saopštili da sam dobitnik nagrade koja nosi ovakvo ime, rekla sam: “Nemojte molim vas meni to da dajete”. On je bio moja radost, kolega, prijatelj, neko sa kim sam imala veliku čast da stojim uz njega, u pozorištu i da delim hiljade kadrova u seriji “Selo gori a baba se češlja”. O Mandi se ne može kratko govoriti. Maki moj dragi prerano si mi otišao sa one strane duge. Hvala ti na svemu što si ostavio iza sebe, volim te Maki, vidimo se sa one strane duge”, rekla je Olga Odanović

U zvaničnoj konkurenciji Filmskih susreta prikazano je 14. filmova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com