Društvo

Demonstranti izneli i lokalne zahteve, nastavak protesta u ponedeljak

“Čiščenje” opština od fiktivno zaposlenih, krivično gonjenje sudskih službenika zbog nepostupanja po krivičnim prijavama građana protiv političke elite, onemogućavanje obavljanja funkcija od javnog značaja licima koja su povezana sa političkim aferama kao i transparentnost konkursa za školstvo i zdravstvo… Ovo su neki od zahteva koje su niški demonstranti dodali na već postojeću listu.

I jedanaesti dan protesta obeležilo je usporavanje hoda šetača pored Banke dobročinstva, kako bi humanitarki Marini Adamović pomogli da prikupi novac za lečenje Andrije Stanišića.
Niška humanitarka se kasnije i pridružila demonstrantima u mirnoj protestnoj šetnji.

Kolona je nastavila ka Trgu kralja Aleksandra, prošla Vardarskom, a zatim se upitila natrag do Trga kralja Milana i šetnju završila kod Gradske kuće.


NIŠLIJE OSMISLILE I HIMNU SVOG BUNTA

Niškim ulicama prvi put se orila i himna protesta, a demonstranti su pozvali sve da je za iduću šetnju i nauče kako bi je pevali zajedno. Skandiranja poput “Pošto je diploma, Nebojša”, “Padni mi na grudi, Nebojša”, “Studenti na ulice” i ovog puta su tutanjla ulicama grada. Demonstranti su glasvovima oponašali i zvuk špice Dnevnika RTS-a.

Nišlije koje su danas šetale zastale sui ispred bilborda Aleksandra Vučića na kome piše “Hvala ti, Srbijo”, i skandirale “Nema na čemu”.

“NIJE SE ZAVRŠILO, TEK SMO POČELI”

Nišlije su se solidarisale sa demonstrantima iz ostalih delova Srbije, te su sledeću protestnu šetnju zakazali za ponedeljak u 18h, posle Uskršnjih praznika.

Kako su naveli u obraćanju ispred Gradske kuće, to ne znači kraj protesta i završetak njihovog bunta. Kako kažu, ostaće istrajni sve dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com