DruštvoEkonomija

Delegacija Sankt Peterburga u poseti Nišu

Delegacija Sankt Peterburga ovih dana boravi u Nišu. Kako navode, razlog poseti je, pored međusobnog povezivanja, ostvarivanje saradnje između niških i privrednika iz ovog ruskog grada.

“Ovo su koraci koje grad preuzima u smislu uspostavljanja mostova, saradnje, veza, stvaranja okvira koji omogućava da privrednici iz Niša mogu da razgovaraju sa privrednicima iz Ruske Federacije. I ne samo privredna, značajna je i kulturna i svaka druga saradnja”, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Foto: P. V.

Dimitrij Trasov, načelnik odeljenja ekonomskog razvoja Vasileostrovske opštine Sankt Peterburga kazao je da je ovo prvi korak u saradnji te ruske opštine i Niša.

“Ovo će dovesti do jednog konkretnog sporazuma između Grada Niša i Vasileostrovskog okruga i taj sporazum će podrazumevati saradnju u praktičo svim oblastima”, rekao je Trasov.

Predsednik Saveza pravoslavnih preduzetnika Vladimir Konstantinovič rekao je da je cilj da u Nišu pronađu pravoslavne preduzetnike sa kojima će uspostaviti saradnju.

Foto: P. V.

“Cilj je da uspostavimo međusobnu saradnju i da dođemo do zajedničkih projekata, a na osnovu iskustva koja imamo u Rusiji. Pravoslavni hrišćanin, kao privrednik, sebe ne vidi samo kao biznismena nego nekoga ko služi Bogu, a samim tim i služi i  ljudima. Kada se odlučuje na poslovne korake njegova misao je kako može da doprinese svima baveći se biznisom”, poručio je Konstantinovič.

Aleksandar Lisov, rukovodilac neprofitne organizacije “Dobar čovek” istakao je da se očekuje uspostavljanje saradnje pravoslavnih privrednika, što će biti dalji pravac za zajednički rad.

“Mi radimo na tome da pravoslavni svet bude zajedno i da zajedno pokušaju da reše probleme. Srpska pravoslavna crkva veoma je bitna u današnjoj situaciji sa pravoslavljem u svetu”, kazala je Natalija Kocev, predsednica Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda u Beogradu.

Delegacija iz Sankt Peterburga sutra će otići u posetu manastiru Sveti Roman, kome će pokloniti deo mošti i ikonu Svete Ksenije Peterburške.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com