Zdravlje

Delegacija Ohio garde posetila Kliniku za kardiohirurgiju, u koju su do sada donirali preko milion dolara

Kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš obišla je delegacija Ohio garde sa generalom Woodruffom na čelu. Ova klinika, ali i Medicinski fakultet u Nišu, zahvaljujući donacijama koje su stigle od garde američkog grada Ohaja, dobili su u poslenjih nekoliko godina opremu vrednu preko milion dolara.

Prema rečima direktora Klinike za kardiohirurgiju, tom opremom operisano je preko 3000 bolesnika, a pregledano na desetine hiljada pacijenata.

“Naši fantastični rezultati nikada ne bi bili mogući bez pomoći naših prijatelja”, rekao je dr Dragan Milić.

On je podsetio da je u poslednjih nekoliko godina završena rekonstrukcija zgrade u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici u vrednosti od preko 600 000 dolara, a završena je rekonstrukcija i dogradnja još jednog sprata u ustanovi Mara u Nišu gde borave osobe ometene u razvoju takodje u vrednosti od preko 600 000 dolara.

U Prokuplju kreće sa izgradnjom škola za decu sa posebnim potrebama u vrednosti od 1 000 000 dolara, što je ujedno i najveća pojedinačna donacija ikada u Srbiji. Na susretu u niškoj klinici je rečeno da ovde nije kraj donacijama i najavljeno da će pomagati našim institucijama i ubuduće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com