Društvo

Delegacija Egipta i Južnog Sinaja u Nišu: Najavljena ulaganja u naš Grad

 Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i guverner Južnog Sinaja Halet Fuda potpisali su danas u Gradskoj kući Pismo o namerama kojim se uspostavlja saradnja te egipatske regije i Grada Niša.

Naime, delegacija provincije Južnog Sinaja i Ambasade Egipta započela je juče dvodnevnu posetu Nišu obilaskom arheloškog nalazišta Medijana.

Delegaciju provincije Južnog Sinaja čine najuspešniji hotelijeri i vlasnici najvecih lanaca hotela u Šarm el Šeiku, rečeno je u jučerašnjem oblilasku.

“Tokom današnjeg sastanka razgovarali smo na brojne teme i o različitim oblastima u okviru kojih možemo da saradjujemo, odnosno naše dve zajednice. Pričali smo o turizmu i potencijalima hotela koja turistička saradnja nudi, takodje u oblasti poljoprivrede, ali i drugim oblastima. Razgovarali smo i obrazovnoj saradnji izmedju Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Šarm el Šeiku. Današnji sastanak je bio prilika da ujedno uputimo poziv gradonačelnici Niša da sa delegacijom i predstavnicima grada Niša dodje u zvaničnu posetu u našu zemlju kako bi mogli da nastavimo saradnju i naše dogovore”, izjavio je guverner Halet Fuda.

Dodao je da mu je veliko zadovoljstvo što boravi u našem Gradu i da duguje veliku zahvalnost gradonačelnici što je uputila poziv njihovoj delegaciji da budu gosti.

“Dokument koji smo danas potpisali nas obavezuje na još bolju saradnju, ne samo nas, nego i generacija koje dolaze, kako bi pokazali brastvo i jedinstvo izmedju dva grada. Mogućnost sardnje ce izuzetno značiti našim privrednicima, posebno turističkim radnicima , kao i poljoprivrednicima, ali i  radnicima u zdravstvu”, rekla je Sotirovski.

Prema njenim rečima, u planu je i povezivanje aerodroma u Šarm el Šeiku jer ih imaju pet, zatim povezivanje naših lekara sa njihovim medicinskim centrima i razmena studenata.

Gradonačelnica je uručila gostima proizvode sa naših lokaliteta.

 

“Poslali smo i jasnu poruku da nam je potreban i partner ekspo centra na poziciji Loznog kalema i hotela, ne samo u Niškoj Banji, nego i Nišu”, dodala je gradonačelnica.

Navodi da dolazak delagacije nije bitan samo za naš Grad, nego već i za čitav naš region, Merošinu, Sokobanju, Svrljig.

Gradonačelnica je na kraja iskoristila priliku da delegaciji čestita Nacionalni praznik koji će obeležiti  28.jula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Južni Sinaj je gigant u turizmu, u obaranju satelita, cepanju atoma i ostalih bespotrebnih i nebitnih stvari. Sa takvima i gradska uprava Niša i sarađuje. Sa sličnima i nebitnima kao što su oni. Vreća našla zakrpu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com