Sport

Dejvis kup: Krstin debitovao, pobedio i ublažio poraz Srbije

Trećeg dana prvog kola Dejvis kup koji se igra u Nišu na programu je bio meč Srbija – SAD, Peđa Krstin protiv Stiva Džosona.

Pobedu je odneo srpski teniser koji je prvi put igrao u dresu reprezentacije 6:1, 7:5 i ublažio poraz Srbije od SAD 1:3.

Po pravilima ITF-a ukoliko je nakon drugog dana takmičenja rešen pobednik, u treći dan se ulazi sa sigurnim jednim mečom.

Peđi Krstinu je ovo značajna pobeda jer je debitovao za nacionalni tim i kao 230. na ATP listi savladao  Džonsona koji je 50. na ATP listi.

Foto: Teniski Savez Srbije

“Jako sam zadovoljan i uzbuđen što sam prvi put igrao za Srbiju. Dao sam sve od sebe da pobedim i ostavio srce na teren. Jako mi je bitna pobeda u karijeri i nadam se da je ovo otskočna daska. Ova pobeda je i najbitnija u dosadašnjoj karijeri”, rekao je uzbuđeno Krstin.

Selektor Nenad Zimonjić, ističe da su se srpski teniseri trudili u svim mečevima.

“Već sutra Krstin putuje u Mađarsku na turnir i nadam se ova pobeda biće odsočna daska”, kaže Zimonjić.

Naredni mečevi za repezantivce su u septembru, a Zimonjić se nada da će povređeni teniseri tada biti spremni za igru. Opstanak u Svetskog grupi je veoma bitan, ne samo za tenis nego za sport u Srbiji, ističe on.

Foto: Teniski Savez Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com