Kultura

Dejanu Dabiću diploma UFUS – a za “predan rad u afirmaciji filmskog stvaralaštva”

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) - dodela nagrada za 2023.godinu

Diplome Udruženja filmskih umetnika Srbije (UFUS) dodeljene su Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskom festivalu, povodom 70 godina postojanja i doprinosa afirmaciji filma, kao i umetničkom direktoru tog festivala Dejanu Dabiću, za “predan rad u afirmaciji filmskog stvaralaštva”, kao i Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu povodom 75 godina plodonosnog rada na obrazovanju filmskih kadrova.

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) dodelilo je nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji za 2023. godinu istaknutim filmskim i televizijskim rediteljima Branku Baletiću i Stanku Crnobrnji, montažeru Petru Markoviću i montažeru i reditelju dokumentarnog filma Branislavu Miloševiću.

Memorijalna nagrada “Jovan Aćin” za ostvareni domet u oblasti angažovanog dokumentarnog filma pripala je Ivani Todorović za režiju filma “Na kraju puta”.

Nagrađenima će vredna strukovna priznanja biti uručena na svečanosti  14. decembra u 12 sati, a dodeljena su uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com