Kultura

Dejan Trajković DEX u Salonu 77

Izložba slika akademskog slikara Dejana Trajkovića DEXA biće otvorena u četvrtak 28. marta u Salonu 77 u niškoj Tvrđavi.

Otvaranje je u 19 časova, a organizator izložbe je Galerija savremene likovne umetnosti Niš.

Ovom izložbom Dejan Trajković se predstavlja kao umetnik osobenog senzibiliteta koji stvara asocijativna i sasvim apstraktna dela.

Trajković je kroz sve godine stvaranja razvio sopstveni likovni jezik analizirajući pre svega lična imaginarna stanja, nedoumice i dileme zanimljivom asocijativnom ikonografijom. On problematizuje pitanja savremenog čoveka i njegovog odnosa sa okruženjem postavljajući niz asocijativnih simbola kao putokaz za nevidljive imaginarne relacije. Кao vodeći motiv pojavljuje se motiv voza, tačnije lokomotive, koji se gotovo rastapa pod dejstvom dubokih emotivnih stanja“, istakla je kustos GSLU Radmila Кostić.

Dejan Trajković Dex rođen je 1966. u Prištini, živi u Vranju. Fakultet umetnosti odsek slikarstva završio je u klasi prof. Hilmije Ćatovića. Član je ULUS-a, samostalno je izlagao u Prištini, Požarevcu, Kragujevcu, Pančevu, Nišu, i brojnim drugim gradovima, a najčešće u Beogradu i Vranju. Učesnik je više od 60 kolektivnih izložbi i međunarodnih kolonija. Dobitnik je studentske nagrade za slikarstvo 1993. godine, kao i nagrade „Bijenale umetnika Vranja“ 2011. godine.

Izložbu akademskog slikara Dejana Trajkovića Dexa ljubitelji likovne umetnosti mogu pogledati do 10. aprila u Salonu 77.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com