Društvo

Dejan Savić gost Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univeruiteta uNišu organizovao je Dan otvorenih vrata za sve buduće brucoše. Zainteresovani srednjoškolci za studije na ovom fakultetu mogli su da se upoznaju sa programima fakulteta i profesorima, da postave pitanja koja ih najviše zanimaju i dobiju odgovor iz prve ruke. Istog dana gost fakulteta je bio i Dejan Savić, selektor Vaterpolo reprezentacije koji se sa dekanom Fakulteta sporta i fitičkog vaspitanja razgovarao o budućoj saradnji sa Vaterpolo Savezom Srbije.

Selektor Vaterpolo reperezentacije je, gostujući na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu istako važnost edukacije kada se radi o ovoj aktivnosti jer, prema njegovim rečima, samo 26 odsto Srba  zna da pliva.

“Dogovorili smo da pokušamo da uspostavimo jednu zanimljivu saradnju između Udruženja  vaterpolo trenera Srbije i Fakulteta gde bi, kada se stvore uslovi, probali da edukujemo inostrane  trenere za vaterpolo, a samim tim da iskoristimo izuzetan potencijal ovog fakulteta”, kazao je selektor Vaterpolo reperezentacije Dejan Savić.

Dekan profesor dr Milovan Bratić je naglasio da Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu izdvaja regionalna specifičnost, a posebno značajno mesto na Šangaskoj listi.

Foto: V. P.

“Mi smo jedan od četiri fakulteta u ovom delu Evrope, pored fakulteta u Ljubaljani, Zagreb, Niš  i Atina, koji se nalaze tako visoko, dok su ostali fakulteti iza nas kada je u pitanju nauka”, kazao je Bratić. “Naš fakultet je među prvima na Univerzitetu koji ima najveću razmenu studenata ali i nastavnika. Naši studenti mogu da odu na nekom od inostranih fakulteta, a takvih ugovora imamo dosta, da odslušaju tamo jedan semester, da se vrate i sve to što su naučili donesu sa sobom. To je nešto što je i podiglo kvalitet na ovom fakultetu”.

Bratić dodaje da  fakultet sarađuje sa dosta asocijacija, a najnovija je saradnja sa Udruženjem vaterpolo trenera.

“To je nešto što će dati izvanredne rezultate, ali imamo i velika  očekivanja od tehnoloških parkova i inovacija u sportu jer sam siguran  da naši studenti mogu da nose dobar deo tih aktivnosti. Već u sredu imamo razgovor u Naučnom parku u Beogradu gdećemo se sresti sa nekim Izraelskim ekspertima”, dodaje dekan dr Milovan Bratić.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu upisuje 145  budžetskih studenata na osnovnim akademskim studijama i 50 samofinansirajućih. Master studije možu da upišu 140 studenata, a na master dokstorskim studijama ima mesta za deset kandidata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com