Sport

Dejan Petković Rambo ponovo na terenu

Fudbaler Dejan Petković poznatiji kao Rambo, iako je “okačio kopačke o klin”, posle dužeg vremena vratio se na teren i odigrao jednu zvaničnu utakmicu za jedan niški klub.

U plavom dresu i brojem 10, Rambo je zaigrao za niški Real iz naselja Donja Vrežina sa osmehom na licu. Naime, on je pre starta sezone registrovan za Real sa Nišave koji se takmiči u Drugoj niškoj ligi, gde je golom protiv Supovca doprinuo pobedi rezultatom 4:2.

Iako je igrao po svetski poznatim klubovima, ipak nije zaboravio odakle je sve poteklo, zaigravši za niži rang.

Dejan Petković rođen 1972. godine u Majdanpeku je bivši srpski fudbaler i bivši jugoslovenski reprezentativac. U Srbiji je poznat pod nadimkom Rambo, dok je u Brazilu poznatiji pod nadimkom Pet.

Odigrao je šest utakmica za reprezentaciju SR Jugoslavije, uz jedan postignut gol.

Petković je karijeru počeo u Radničkom iz Niša davne 1988. godine, zatim prelazi u Crvenu zvezdi u koji prelazi 1992. godine,a zatim nastavlja da niže uspehe u svetski  poznatim klubovima poput Real Madrida, Vitorije i Venecij.  2000. godine je stigao u Flamengo.

2011. godine zvanično je završio karijeru.

Iako skoro puni 50 godina, snimak sa zvaničnog fejsbuk profila govori da nije “za penziju” još uvek.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com