Sport

Dejan Marinković i Lola Radivojević se bore za titule prvaka Evrope

Ženske reprezentacije Srbije do 14 i do 16 godina uspešno su savladale prvu prepreku na predstojećem WINTER CUP-u. U timu reprezentacije do 14 godina je Lola Radivojević, teniserka Teniske akademije Živković, a na čelu reprezentacije do 16 godina je selektor Dejan Marinković, trener pomenute niške akademije.

Winter Cup predstavlja zimsko prvenstvo Evrope, a reprezentativke Srbije do 16 godina su takmičenje započele u Portugalu (grad Lousada u blizini Porta) u kvalifikacionoj grupi sa teniserkama iz Francuske, Izraela, Italije, Luksemburga, Slovenije, Španije i Portugala.

Kvalifikacioni turnir je održan od 1. do 3. februara, a naša selekcija je sa skorom „dve pobede i jedan poraz“ prošla dalje kao druga selekcija iz ove grupe. Igrala su se dva singla i jedan dubl za ukupan rezultat meča. Naše reprezentativke su prvo bile bolje od teniserki iz Španije sa 2:1, a zatim od Portugalki sa 3:0. Italija je bila bolja od Srbije sa 2:1, a moglo je biti i drugačije. Lola Radivojević je sa reprezentacijom Srbije do 14 godina tokom vikenda postigla identičan skor na kvalifikacionom turniru u bugarskom Plovdivu i sa dve pobede iz tri meča stigla do završnice kao druga najbolja selekciju u grupi (Srbija – Turska 2:1, Srbija – Holandija 3:0, Srbija – Rumunija 1:2). Malo je nedostajalo da Srbija ostvari maksimalan rezultat u grupi gde su pored pomenutih bile i reprezentativke Norveške, Švedske, Bugarske i Španije.

Naše teniserke predvođene selektorom Marinkovićem putuju u Brest (Francuska), dok će Lola sa reprezentacijom Srbije putovati u češki Rakovnik na finale. Za titulu prvaka Evrope će se boriti 8 najboljih selekcija u obe pomenute kategorije. Finale je na programu od 15. do 17. februara 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com