DruštvoSport

Defileom najmlađih košarkašica obeleženo 10 dana do početka Evropskog prvenstva u košarci za žene (FOTO + VIDEO)

U okviru promocije Evropskog prvenstva u košarci za žene, najmlađe niške košarkašice, prošetale su, u pratnji dobošara i zvanične maskote “Rol”, od Trga Republike do Trga kralja Milana i Gradske kuće i time obeležile 10 dana do početka prvenstva. Niš će od 27. do 30. juna biti domaćin grupe C i košarkašicama Mađarske, Slovenije, Turske i Italije.

Defile košarkašica privukao je pažnju Nišlija koji su se slikali sa njima, ali i maskotom, a buduće zvezde srpske košarke podelile su i nekoliko lopti mališanima koji su ih sa oduševljenjem pratili.

Na Trgu kralja Milana, uz igru, demonstrirale su košarkaško umeće, a nakon toga gradonačelniku Niša simbolično uručile loptu kojom će se igrati predstojeće Evropsko prvenstvo za košarkašice.

https://www.facebook.com/NiskeVesti.rs/videos/357613268287005/

“Uradili smo sve kao Grad što se tiče sportskog borilišta, sve je u najboljem redu, čeka se prva utakmica 27. Isto tako, zajedno sa Turističkom organizacijom, pripremili smo se i za veliki broj gostiju”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je najavio da su u pripremi i prateće manifestacije za period održavanja Eurobasketa za košarkašice i dodao da grad sa zadovoljstvom i ponosom čeka ovaj veliki sportski događaj u Nišu.

“Uz pomoć Republike, a najviše Grada koji se spremio halu “Čair” i potpuno promenio podlogu, i svih nas u Regionalnom savezu, spremni smo i spremni su svi uslovi za održavanje, ovogodišnjeg, najvećeg sportskog takmičenja u Srbiji”, rekao je Uroš Parlić predsednik Regionalnog košarkaškog saveza jugoistočne Srbije.

On je dodao da se već od 25. očekuje veliki broj turista iz zemalja koje igraju u Nišu, ali je pozvao i sve Nišlije da dođu i gledaju košarku, jer je, kako je naveo, cena karata pristupačna, a i Grad će deliti karte najboljim sportistima i studentima.

“Verujem da smo već sve dosta spremili i uveren sam da će Niš na najbolji način predstaviti Srbiju i košarku uopšte i da ćemo imati jedno sjajno takmičenje u trajanju od četiri dana”, zaključio je Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com