Društvo

Deda Mraz već obišao mališane u ulici Milojka Lešjanina

Deda Mraz je ove godine prve posetio mališane koji žive u zgradi koja se nalazi u ulici Milojka Lešjanina 65 i stvarno ih je iznenadio novogodišnjim paketićima. Možda u njima nije baš sve sa spiska koji su mu poslali, ali poklon je poklon. Doduše, Deda Mraz se malo žurio pa je poklone mališanima uručio upravnik ove zgrade Miloš Stefanović.

On je i glavni krivac za okupljanje stanara oko novogodišnje jelke koja je postavljena na samom ulazu zgrade, a ovo je prva takva kacija koja je organizpovana u ovoj zgradi. Najsrećniji su bili mališani, a prvi novogodišnji pokloni izmamili su osmehe na njihovim licima.

Stanari zgrade koji su se zajedno sa decom okupili oko jelke kažu da je ideja potekla od njihovog upravnika Miloša, a oni su rado priskočili u pomoć. U vreme korone, kažu, ovo je prilika da se sretnu na jednom mestu ali i da uvesele najmlađe stanare.

 “Akciju smo nazvali Dečija radost, a sve je uradilo rukovodstvo zgrade. Sami smo  okitili ulaz zgrade, nabivili smo jelku, a za ukarse su se pobrinuli i stanari. Svako od njih je doneo po jedan ukras i  jelka je bila okićena. Svi stanari su učestvovali i u prikupljanju novca za paketiće bez obzira da li imaju malu decu ili ne. Možda smo malo poranili sa poklonima, ali ukrašeni hol daje neki poseban predpraznični osećaj a to nam je svima pomalo potrebno jer smo prethodnih meseci prolazili kroz težak period”, kaže Miloš.

Ovo nije prva akcija koju Miloš u saradnji sa stanarima organizuje u zgradi, ali nije ni poslednja, pa nakon podele paketića najmlađima počinju pripreme za novogodišnji koktel koji je namenjen svima u zgradi.

“Lepo je kada se ovako družimo. Atmosfera u zgradi je mnogo bolja nego što je bila ranije. Sve je nekako harmoničnije, a svi se osećamo sigurnije jer znamo da možemo da se oslonimo jedni na druge”, kaže stanar zgrade Jovica Đorđević.

Zgrada ima 38 stanova i oko stotinak stanara. Svi se oni nalaze pod istim krovom i dele istu sudbinu. A osim što se deca zajedno igraju ispred ulaza i stanari se međusobno druže.

 “Ima tu i starijih i mlađih stanara. U vreme korone smo svi  kao jedan. Starijim stanarima smo pomagali oko namirnica, izbacivali smo im đubre, pomagali ako su negde morali da idu. Dogovorom sve može da se postigne i da ne bude komšijske svađe a vredi i ona stara, kada čeljad nije besna ni kuća nije tesna, a to važi i za sve one koji se nalaze pod istim krovom jedne zgrade”, kaže Jovica Đorđević.

I dok su se mališani zabavljali sadržajem iz paketića uz dečije pesmice pripremljene za ovaj događaj, ostali stanari su se već dogovarali kako bi ova akcija mogla da postane tradicija u njihovoj zgradi. Vredi zbog najmlađih kako bi osetili praznični duh i radovali se dolazećim praznicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com