Društvo

(VIDEO) Deda Mraz se spustio sa krova Dečije bolnice

Gorska služba spasavanja Srbije obradovala mališane

Sa željom da osnaže novogodišni duh, i ove godine, članovi Gorske službe spasavanja obučeni u odela Deda Mraza, spustili su se sa krova klinika UKC Niš u kojima se leče deca. Preko prozora deci, uručili su novogodišnje paketiće deci koja praznike dočekuju u bolnici.

Ovu atraktivnu akciju koja izaziva veliko oduševljenje kako kod dece tako i kod odraslih, već petu godinu za redom, zajedno sa Gorskom službom spasavanja, u 7 gradova na jugu Srbije organizuje društveno odgovorna kompanija Fazi iz Niša.

Jelena Jokić glavna sestra na Klinici za pedijatriju istakla je da je hospitalizavan 51 pacijent, različitih uzrasta, od jednog sata života do 18 godina.

“Svim poklonima obuhvaćena su i deca Zavoda za mentalno zdravlje, Dečije ORL klinike i Klinike za hirurgiju. Deca su jako sretna kada dobiju paketće. Izutetno je važna i ta psihička podrška, naročito roditeljima”, ističe Jokić.

Nevana Đorđević ispred kompanije Fazi navodi da je akcija uspešno proširena na još šest gradova jugoistične Srbije –  Pirot, Prokuplje, Aleksinac, Leskovac, Vranje i Kruševac.

“Ove godine podelićemo preko 500 paketića. Zahvlajjući podršci Gorske službe spasavanja i svog osoblja sa Klinika, stvorićemo deci trenutke za pamćenje”, kazala je Đorđević.

Prema njenim rečima, pokloni su formirani prema polu i uzrastu i uglavnom se sastoje od različitih, interaktivnih igračaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Uroš Smiljanić, načelnik Gorske službe spasavanja, stanice Niš kazao je da su ovakve akcije nešto skroz drugačije od onih koje izvode svakodnevno.

“Ova akcija je, pre svega, humana, mi uživamo da pomognemo koliko možemo deci koja će praznike provesti u bolnici. Ove godine smo u 11 gradova širom Srbije i nadamo se da ćemo malo sreće i osmeha doneti deci”, završava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com