Društvo

Deda Mraz sa najdužim stažom u Nišu

Kada pomislimo na njega, kao da reči dolaze iz bajke. Ovo nebo je i njegovo i svaka zvezda je njemu data na dar. U sećanju kao da čletim i sanjam. On dolazi da obraduje, nasmejan, darežljiv i traje.

Dragan Tričković, Deda Mraz sa najdužim stažom u Nišu, blizak ovoj ulozi i liku, blizak deci i nezaboravlja godine.

“Deda Mraz je ljubav, godinama sam to radio. Koliko je dece bilo na kolenu koliko toplih reči i ljubavi. Nekada sam po nekoliko hiljada dece u toku novogodišnje seanse, obradovao, nasmejao i podario. Dešavalo se da je bilo po nekoliko stotina dece u dvorani, koje je Deda Mraz trebao da prihvati, da podeli poklone i da kaže po neku toplu reč, nadu ljubav. Bila su to srećna vremena.”

Šta to treba da ima Deda Mraz da bi na radost prišao tom mališanu i obradovao ga.

“Mora da ima dušu, da voli decu, da je dobar čovek. Dete to oseti kao što oseća biljka i životinja dobru dušu, kome treba da pridje. Deda Mraz je taj koji detetu daje nadu, da je ljubav i smisao života. Poklon je dar, poklon je pažnja.”

Dragan Tričković, penzionisani glumac Pozorišta lutaka u Nišu

Ovo je samo jedna od uloga Dragana Tričkovića penzionisanog glumca Lutkarskog pozorišta u Nišu. I dan danas uloge postoje, traju i nezaboravljaju se.

“Postoje neke uloge, monolog, pesme koje sam učio pre 50 godina koje i danas mogu da izgovorim. To ide nesvesno iz čoveka i to je taj deo profesije. Svaka uloga je noviu život.”

Sa svojim ulogama i likovima koje je stvorio Dragan Tričković i danas nemože bez uloga ali van pozorišta.

“I danas imam neku decu koju Deda Mraz mora da obraduje, imam prijatelje obidjem od kuće do kuće, obiđem škole i mene obraduje kada dete piše Deda Mrazu šta da mu donese. Dete se uvek nada i dete je sve ono što stvara smisao života.”

Da, ima nešto što se nezaboravlja. Setite se i vi vašega Deda Mraza i tamo nekih godina. Prirodno je slutiti da se i u prtljagu ovoga Deda Mraza našlo sećanje i bezbroj lepih poklona i želja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com