Društvo

Dečji centar proslavio Svetog Simeona Mirotočivog

Svoju krsnu slavu, Svetog Simeona Mirotočivog, obeležio je niški Dečji centar čije se prostorije nalaze u parku Čair. Ova ustanova će sledeće godine proslaviti 70 godina postojanja, a direktorka Sandra Petković, pozvala je ovom prilikom decu i prijatelje Centra na manifestaciju “U slavu rađanja” kojom će obeležiti prvi dan proleća. Tradicionalna “Majska pesma” održava se ove godine 25. maja.

Obeležavanje slave, naravno, ide uz decu koja su i korisnici Dečjeg centra, njihove roditelje, udruženja sa kojima Centar sarađuje i uz mnogobrojne prijatelje. U bogatom programu koji je ustanova priredila povodom slave, učestvovali su Dečje i omladinsko pozorište, a pesmama su se predstavili gitaristi, klaviristi i flautisti Centra.

“Ove godine obeležavamo 69 godina postojanja, što znači da je sledeće godine veliki jubilej. Dug period i zaista mislim da smo jedna od retkih dečjih ustanova koja ima ovakvu tradiciju”, kazala je Sandra Petković, direktorka Dečjeg centra.

Prvo što će DC organizovati u narodnom periodu je manifestacija “U slavu rađanja”, kojom će, uz muziku i igru, obeležiti prvi dan proleća na platou ispred Centra.

“Ono što je trenutno aktuelno je likovni konkurs raspisan za sve učenike osnovnih škola, a za nama je i literarni konkurs “Radovićev venac”, koji ima dugu tradiciju. Konkurs je imao i dugu pauzu, ali nam je bila želja da podsetimo decu na rođenog Nišliju Duška Radovića, a ujedno damo doprinos negovanju dečjeg stvaralaštva”, istakla je direktorka DC.

U toku je i priprema 44. muzičkog festivala “Majska pesma”, dodala je Petković i najavila da će se ove godine Festival održati 25. maja.

Da podsetimo, Dečji centar je osnovan 31. oktobra .1948. pod nazivom „Pionirski dom” sa ciljem da okuplja decu i mlade od 3 do 19 godina u njihovo slobodno vreme kroz različite sadržaje kulturno-zabavnog i edukativnog karaktera. Nalazi se u parku Čair i zauzima zgradu površine 900 kvadratnih metara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com