Društvo

„Dečja nedelja“ počela i u Osnovoj školi „Radoje Domanović“

Pod sloganom "Ja sam dete, imam plan : Tolerancija i ljubav svaki dan" otpočela je danas "Dečja nedelja" u osnovnoj skoli "Radoje Domanović" .

„Ova „Dečija nedelja“ organizuje se širom Srbije svake prve nedelje u oktobru pod sloganom „Ja sam dete, imam plan“. Ove godine, fokusirali smo se na toleranciju i ljubav kroz različite aktivnosti koje podstiču interakciju među decom, smanjuju stres i jačaju međugeneracijsko upoznavanje“, rekla je Dušica Tričković .

U okviru ovog događaja, uvedeni su „dani u boji“, a prvi dan bio je obeležen crvenom bojom, simbolom slobode i hrabrosti.

Učestvovalo je oko 500 učenika od prvog do šestog razreda, koji su zajedno plesali u školskom dvorištu, a pridružili su im se učitelji i roditelji.

Utorak će biti plavi dan, posvećen humanitarnom radu pod temom „Deca deci s ljubavlju“, kada će se organizovati humanitarna akcija.

Sreda će biti sportski dan, s raznim stafetnim igrama, dok će je u četvrtak biti upriličeno druženje s poznatim pesnikinjama, a predškolske grupe iz vrtića Maslačak upoznaju sa školom kroz kreativne aktivnosti.

Petak će biti  zatvoren izložbom kućnih ljubimaca, koja je ima humanitarni karakter, s ciljem prikupljanja hrane za azil.

Ova nedelja pruža priliku deci da se međusobno povežu i stvore prijateljstva izvan svojih odeljenja, čime se podstiče međugeneracijsko razumevanje i podrška.

Prema rečima, direktorke Dušice Tričković, cilj ove nedelje bio je da deca razviju osećaj pripadnosti, stvore prijatne emocije i postanu opuštenija, čime će doprineti boljim školskim postignućima.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com