Sport

Dečiji šahovski klub “OSNOVAC”, Niš – TREĆI U SRBIJI

Jedini klub iz Niša na takmičenju, ujedno i jedini šahovski superligaš Jugoistočne Srbije

Na nedavno završenom najvažnijem ekipnom seniorskom prvenstvu Srbije za šahistkinje, koje se igralo u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji, Dečiji šahovski klub “OSNOVAC” iz Niša osvojio je TREĆE MESTO, što je najveći uspeh niškog ekipnog šaha u seniorskoj konkurenciji u poslednjih 20 godina.

“Iako smo se pre početka takmičenja nadali da možemo i do pobedničkog pehara, svakako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, jer biti tri godine zaredom u samom vrhu srpskog šaha, na najelitnijem ekipnom takmičenju u državi, nije nimalo lako”, izjavio je Igor Lukić, osnivač i glavni operativac kluba.

Za postignuti ovogodišnji rezultat na “Millennium Team Prvoj ligi Srbije za žene” zasluge idu igračicama koje su nastupale za klub i koje su svojim igrama predstavile naš Niš na najbolji mogući način. Iako nijedna od njih četiri nije rođena Nišlijka, borile su se za boje niškog kluba do svojih krajnjih mogućnosti.

“Teodora Injac i Adela Velikić našle su se i na spisku reprezentacije Srbije koja će nastupiti na Ekipnom prvenstvu Evrope u Sloveniji (11-22. novembar 2021. god.)”, sa ponosom ističu iz kluba.

Nakon 11 odigranih kola, titulu ekipnih prvakinja Srbije, osvojile su šahistkinje ekipe ŠK “Sirmium” iz Sremske Mitrovice, dok su drugo mesto osvojile šahistkinje ekipe ŠK “BAS” iz Beograda.

Već sledeće nedelje DŠK “OSNOVAC” očekuje nastavak takmičenja u muškoj seniorskoj ligi – Liga Centralne Srbije, grupa Jug, koja će se igrati od 14. do 17. oktobra u Dimitrovgradu, a zatim i nastup na Drugoj ženskoj ligi Centralne Srbije, gde će sa drugom ženskom ekipom ogranak kluba pokušati da izbori plasman u Prvu žensku ligu Centralne Srbije.

Za kraj ove najuspešnije godine u istoriji kluba očekuje ih i Omladinska liga Centralne Srbije, gde sjajne omladinke kluba brane trofej osvojen 2019. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com